Taai kwartaal voor Terex / Genie

Genie
Kantoor en schoolKantoor en school

Terex en Genie hebben een daling van de omzet, winst en orderintake in het derde kwartaal gemeld.

De omzet van Genie voor de eerste negen maanden van het jaar bedroeg $ 2,23 miljard, een daling van iets meer dan vier procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Terwijl het bedrijfsresultaat met 27 procent daalde tot 191,8 miljoen.

In het derde kwartaal bedroeg de totale omzet $ 628,2 miljoen, 14 procent lager dan vorig jaar, deels als gevolg van valutakoersfactoren. De orderintake voor de periode bedroeg $ 367 miljoen, waardoor het orderboek / de achterstand op $ 494 miljoen bleef, zes procent lager dan vorig jaar. Het bedrijfsresultaat daalde met 44 procent tot $ 45,9 miljoen. Genie-president Matt Fearon zei: “Op elk punt in de uitrustingscyclus richten onze wereldwijde teams zich op het voldoen aan de behoeften van onze klanten. Terwijl we stappen ondernemen om productieniveaus en kostenstructuur af te stemmen op de huidige omgeving, blijven we investeren in productontwikkeling, innovatie en technologie die onze waardepropositie bij onze klanten verbetert.”

“Ik word aangemoedigd door onze prestaties in China, waar de groei nog steeds wordt gestimuleerd door klanten die onze geavanceerde producten gebruiken, en we zijn enthousiast over onze groeivooruitzichten op lange termijn in de regio Azië-Pacific. Het Terex Utilities-team blijft goed presteren in een stabielere marktomgeving en de nieuwe, ultramoderne productiefaciliteit die we bouwen in Watertown, South Dakota, blijft op schema.”

Terex als geheel rapporteerde totale inkomsten voor de negen maanden van € 3,47 miljoen, ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Dit omvat Genie, Powerscreen-materiaalverwerking en de Terex kraanactiviteiten die lijken te zijn opgenomen in bedrijfskosten. De winst vóór belastingen was 13 procent lager op $ 245 miljoen.
In het derde kwartaal was de omzet iets meer dan $ 7 miljard lager dan vorig jaar, terwijl de winst voor belastingen 19 procent lager was op 67,9 miljoen.

Overig nieuws