Peter Douglas nieuwe CEO IPAF

Kantoor en schoolKantoor en school

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft Peter Douglas aangekondigd als zijn nieuwe CEO en algemeen directeur, na een grondig wervingsproces dat bijna 50 sollicitanten uit de hele wereld heeft aangetrokken.

Hij zal de functie per 1 december 2019 vervullen en zal in het VK zijn gevestigd. Voorheen was Douglas operationeel directeur bij het grootste verhuurbedrijf voor hoogwerkerapparatuur van het Verenigd Koninkrijk, Nationwide Platforms – nu eigendom van Loxam Group. Hij was 26 jaar actief bij het bedrijf en was ook al lang lid van de raad van bestuur van IPAF.

Norty Turner, president van IPAF, die deelnam aan het wervings- en selectiepanel, zei: “De afgelopen jaren is IPAF sterker geworden, innoverend om zijn trainingscursussen in nieuwe talen en eLearning bij te werken, virtual reality-toepassingen te ontwikkelen en spannende nieuwe evenementen et maken.”

Hij voegde eraan toe: “Met Peter in het Verenigd Koninkrijk, zal dit het wereldwijde hoofdkantoor van IPAF consolideren en full-service ondersteuning van de kernmarkt en het lidmaatschap van de organisatie mogelijk maken, die in de afgelopen jaren meer PAL-kaarten heeft geleverd dan ooit tevoren.”

Hij concludeerde: “Vanaf de oprichting in het VK in 1983 is IPAF uitgegroeid tot een wereldwijde federatie, die zich uitbreidt naar nieuwe gebieden en nu opleidingen, veiligheidsrichtlijnen en technische expertise in meerdere talen in 70 landen levert. Het is zeker een spannende tijd voor Peter om aan boord te komen.”

Andy Studdert, interim CEO van IPAF, sinds voormalig CEO Tim Whiteman in juli de rol verliet, hielp bij het zoeken naar werving. “Ik ben blij te kunnen bevestigen dat ons wervingsproces een aantal echt indrukwekkende kandidaten heeft aangetrokken en dat na zo’n competitieve en brede zoektocht Peter is geselecteerd om deze organisatie te leiden omdat het blijft bloeien en groeien. Ik voel me vereerd het leiderschap van IPAF over te dragen aan zo’n goed gekwalificeerde en enthousiaste CEO. Peter zal IPAF naar het volgende niveau van uitmuntendheid brengen.”

Douglas zei dat hij verheugd en vereerd was, “om de kans te krijgen zo’n goed erkende en gerespecteerde wereldwijde veiligheids-, technische en trainingsorganisatie te leiden; Ik kijk uit naar de uitdaging om de wereldwijde hoogwerkerindustrie zo veilig mogelijk te maken. ”

Hij voegde eraan toe: “Het is een voorrecht om geselecteerd te zijn voor deze opwindende rol en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Het werk van iedereen die betrokken is bij IPAF is zo waardevol; het bevorderen van een veilig en effectief gebruik van krachtige toegang wereldwijd en ervoor zorgen dat mensen die tijdelijk werk op hoogte uitvoeren aan het einde van elke dag veilig naar huis gaan, is de grootste beloning die een baan te bieden heeft. Ik ben erg dankbaar dat ik deze fantastische kans heb gekregen om mijn ideeën en expertise uit te dragen en kijk ernaar uit om weer samen te werken met IPAF-medewerkers en collega’s in de branche.”

Overig nieuws