Groei Chinese hoogwerkermarkt overtreft verwachtingen

Kantoor en schoolKantoor en school

De verkoop van hoogwerkers in China overschreed vorig jaar 40.000 eenheden, volgens een nieuw rapport van Off-Highway Research.

Met bijna 60% heeft het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) in het segment alle verwachtingen overtroffen, met een omzetgroei van 6.920 machines in 2014.

Het nieuwe rapport van Off-Highway Research, ‘The powered access industry in China’, toont aan: “De groei van de huurinvesteringen heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwikkelen van de vraag naar hoogwerkers. Met de duidelijke verzadiging van de vraag in de traditionele markt voor apparatuur, zijn veel distributeurs aangemoedigd om te investeren in nieuwe bedrijfssectoren, en er is de algemene overtuiging dat hoogwerkerverhuur betere rendementen en een duidelijkere kostenstructuur biedt zonder bedieners te hoeven inhuren.”

Door deze groeiende vraag zijn ook nieuwe leveranciers op de markt gekomen en Off-Highway Research gelooft dat er nu meer dan 50 OEM’s actief zijn in China. Het land is nu ook gevestigd als een belangrijk productiecentrum voor zowel nationale als internationale leveranciers, met een productie van hoogwerkers van meer dan 100.000 machines in 2018.

De vraag naar hoogwerkers in China zal naar verwachting in de nabije toekomst blijven groeien, zij het met iets lagere snelheden dan de afgelopen jaren is waargenomen. Off-Highway Research gelooft echter dat de markt tegen 2023 125.000 hoogwerkers per jaar zou kunnen bereiken. De industrie zou ook diverser moeten worden, hoewel de producten met het hoogste volume waarschijnlijk elektrische schaarhoogwerkers zullen blijven.

‘The powered access industry in China’ is een rapport van 100 pagina’s met de meest diepgaande analyse van deze snelgroeiende markt. Het bevat secties over verkoopvolumes, verkoop per platformtype en -hoogte, productie, sourcing van componenten, marktaandelen, marketing- en distributiestrategieën, prijzen, machinepopulaties, voorspellingen en details van beschikbare machines. Er is ook een uitgebreid profielprofiel bij grote Chinese verhuurbedrijven, die grote kopers zijn van hoogwerkers.

Overig nieuws