Wordt Cramo overgenomen?

Cramo Logo
Kantoor en schoolKantoor en school

Het Finse internationale verhuurbedrijf Cramo heeft belangstelling gekregen van een niet nader genoemde partij met betrekking tot een overnamebod.

Het bedrijf zegt dat het in vergevorderde onderhandelingen is over het bod tegen een prijs van € 13,25 per aandeel. De aandelen sloten gisteren om € 10,12 maar schoten omhoog naar een hoogtepunt van € 12,96 voordat ze na de aankondiging terugliepen naar € 12,76, hoewel het opnieuw begon op te lopen. Het aanbod waardeert het bedrijf op iets meer dan € 592 miljoen.

Het bedrijf heeft gezegd dat er geen zekerheid is dat de bieder een formeel bod zal doen en dat als dat het geval was, de deal onderworpen wordt aan verwijzingen.

De volledige verklaring luidt als volgt: “Cramo kondigt aan dat het belangstelling heeft ontvangen met betrekking tot een mogelijk vrijwillig bod in contanten op alle uitstaande aandelen in Cramo. Cramo evalueert momenteel zijn strategische alternatieven. Cramo is momenteel in vergevorderde onderhandelingen over het potentiële bod. Als de onderhandelingen ohierover succesvol zijn, verwacht Cramo dat een vrijwillig bod in contanten op alle uitstaande aandelen in Cramo zou worden gedaan tegen een biedprijs van € 13,25 per aandeel. Het Potentiële Inschrijvingsbod zou onderworpen zijn aan gebruikelijke voorwaarden, waaronder vereiste goedkeuringen van autoriteiten. Naar het oordeel van Cramo zou de potentiële bieder bij de aankondiging van het potentiële biedingsaanbod over voldoende financiële middelen beschikken die vereist zijn voor het potentiële biedingsaanbod.”

“Cramo benadrukt dat er geen zekerheid bestaat over de uitkomst van de onderhandelingen over het Potentiële Inschrijvingsbod of over de voorwaarden waarop een Potentieel Inschrijvingsbod zou kunnen doorgaan. Cramo zal verdere informatie vrijgeven wanneer en waar nodig.”

Overig nieuws