Boels brengt bod uit op Cramo

Cramo Logo

Cramo, de Finse internationale verhuurgroep, heeft bevestigd dat het Nederlandse internationale verhuurbedrijf Boels een bod heeft uitgebracht om het bedrijf te verwerven.

Het aanbod van € 13,25 per aandeel waardeert Cramo op ongeveer € 592 miljoen en vertegenwoordigt een premie van 31,2 procent ten opzichte van de slotkoers op 4 november. Het bestuur van Cramo heeft unaniem besloten de deal aan te bevelen. Sommige grote aandeelhouders, waaronder EQT Public Value Investments, Rakennusmestarien Säätiö en Varma Mutual Pension Insurance, evenals Cramo chief executive Leif Gustafsson, die bijna 19 procent van Cramo’s eigen vermogen vertegenwoordigen, hebben het aanbod al geaccepteerd.

De deal is onder voorbehoud van acceptatie door de houder van 90 procent van de aandelen van Cramo tegen half januari. Boels heeft de benodigde financiering ingevoerd om de deal te voltooien. Boels is in 1977 opgericht en beweert het grootste algemene verhuurbedrijf voor apparatuur in Nederland te zijn, maar opereert nu vanuit 450 locaties in 11 landen met 4.200 werknemers. Het heeft zijn inkomsten iedere vijf jaar verdubbeld en is nu op zoek naar meer groei.

Cramo werkt vanuit 300 locaties in 11 landen met een omzet van € 362 miljoen. De combinatie van de twee bedrijven zal een bedrijf creëren met een omzet van ongeveer € 1.250 miljard en 750 locaties. Het plan is om de bedrijfsactiviteiten in Midden-Europa te combineren om een ​​marktleidend bedrijf in de regio te creëren. Terwijl andere markten de geografische dekking van de twee bedrijven zullen uitbreiden of uitbreiden.

Boels CEO, Pierre Boels, zei: “Onze visie is om een ​​Europese leider op te bouwen in de verhuurmarkt van apparatuur. We hebben een sterke overtuiging in de strategische combinatie van Boels en Cramo. Het gecombineerde bedrijf wordt een leidende speler in Europa met een bedrijf in 17 landen en een top drie-positie in 12 daarvan. Het zal goed worden gediversifieerd in termen van klanten, bedrijven en regio’s. We combineren verhuurapparatuur, data, veiligheid en expertise om de klantefficiëntie te verbeteren. Onze bedrijven kennen elkaar goed en passen strategisch en cultureel goed bij elkaar. We delen dezelfde strategie, gericht op het lokaal bouwen van schaalgrootte om leidende posities in de landen waar we actief zijn veilig te stellen. En we houden allebei onze medewerkers hoog in het vaandel. Boels waardeert de unanieme aanbeveling van het bestuur van Cramo. We kijken ernaar uit om samen een toekomst te bouwen.”

Cramo-voorzitter Veli-Matti Reinikkala voegde eraan toe: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om waarde te creëren voor onze aandeelhouders. De splitsing en spin-off van Adapteo was een belangrijke stap om twee onafhankelijk gerichte en aantrekkelijke bedrijven te creëren, wat ook resulteerde in vrijgegeven aandeelhouderswaarde. Voor stand-alone Cramo heeft dit de mogelijkheid gecreëerd om deel te nemen aan de voortdurende en belangrijke consolidatie in Europa. Boels is in dat opzicht een uitstekende eigenaar en partner van Cramo.”

Leif Gustafsson van Cramo zei: “In het afgelopen jaar hebben al onze medewerkers hard gewerkt om Cramo op de best mogelijke manier voor de toekomst te positioneren. De splitsing van ons bedrijf was een belangrijke mijlpaal in het creëren van een Cramo gericht op pure verhuur. We hebben het bedrijf nu hervormd, een nieuwe strategie gelanceerd, de juiste stappen gezet om de prestaties te verbeteren en de basis gelegd om ons te onderscheiden van de concurrentie. Dit werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu geeft de combinatie met Boels, waar we veel respect voor hebben, ons de mogelijkheid om de volgende stap te zetten in ons engagement om de belangen van onze klanten, medewerkers en andere belanghebbenden te dienen. Samen met Boels zullen we een sprong voorwaarts maken om een ​​Europese leider in onze branche te worden.”

Overig nieuws