Vertraagde omzetgroei voor Snorkel

Snorkel heeft in het derde kwartaal een sterk resultaat geboekt qua omzet en winst, maar de omzetgroei vertraagde in het derde kwartaal.

De cijfers worden onthuld in een verklaring van Tanfield, dat nog steeds 49 procent van het eigen vermogen bezit. De inkomsten voor de negen maanden tot eind september waren $ 169,5 miljoen, een stijging van meer dan 11 procent vergeleken met deze tijd vorig jaar. Het netto operationeel resultaat voor die periode verbeterde bijna 20 procent ten opzichte van vorig jaar, tot $ 799.000, dit ondanks een stijging van 15 procent in de omzet en algemene administratiekosten, gedeeltelijk gecompenseerd door lagere afschrijvingen en niet-operationele kosten.

Het bedrijf heeft het afgelopen halfjaar twee fatsoenlijke kwartalen achter de rug wat betreft winstgevendheid, maar dit wordt gecompenseerd door een moeilijk eerste kwartaal. Kijkend naar het derde kwartaal was de omzet slechts twee procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar op $ 57,05 miljoen, terwijl het bedrijfsresultaat ongeveer 18 procent lager was op 1,32 miljoen.

Tanfield en Snorkel-eigenaar Ahern bevinden zich in de vroege stadia van een juridische strijd, omdat Ahern beweert dat de overnameovereenkomst het mogelijk maakt om het belang van Tanfield te verwerven zonder een verdere betaling te doen, terwijl Tanfield zijn belang nog steeds waardeert op £ 19,1 miljoen ($ 24,5 miljoen).

Overig nieuws