Snorkel start productie Speed Levels met lithiumbatterij

(L-R) Ed Bisdee, Jason Lovell en Stephen Irish van Hyperdrive Innovation, Matthew Elvin en John Gill van Snorkel

Snorkel is begonnen met de productie van Speed Levels op lithiumbatterij in zijn Britse vestiging in het noordoosten van Engeland.

De twee nieuwe modellen – de 26ft SL26RTE en 30ft SL30RTE – werden in april in Bauma getoond als prototypes en hebben lithium-ionbatterijpakketten met een ingebouwd batterijbeheersysteem en een geïntegreerde elektrische aandrijflijn ontwikkeld in samenwerking met Hyperdrive Innovation.

De nieuwe modellen zijn gebaseerd op de normale Speed Levels met dieselmotor, met een platformcapaciteit van 680 kg op de 26, met een platformlengte van 4,6 meter plus een verlengde uitloop van 910 mm, terwijl de SL30RTE een platformcapaciteit heeft van 590 kg en een platformlengte van 4,23 meter . Beide zijn verkrijgbaar met non-marking banden.

Chief manufacturing officer John Gill zei: “We zijn verheugd een officiële leveringsovereenkomst te hebben gesloten met Hyperdrive Innovation, met wie we nauw hebben samengewerkt om een ​​stabiele elektrische aandrijflijn te ontwikkelen die de betrouwbaarheid en prestaties kan leveren die onze klanten nodig hebben. Na zeer positieve feedback op onze preview bij Bauma, is het ontwerp grondig getest, zowel in concept- als in veldevaluaties, en we zijn ervan overtuigd dat deze modellen de verwachtingen van onze klanten zullen overtreffen.”

Oprichter van Hyperdrive Innovation, Stephen Irish, voegde eraan toe: “Het was fantastisch om met Snorkel te werken aan zijn eerste machines met lithium-ionbatterij. De mogelijkheid om samen te werken met een ander vooruitstrevend bedrijf is een bewijs van onze mogelijkheden en een goed voorbeeld van de golf van schone groei die wordt aangedreven door internationale wetgeving.”

Overig nieuws