Oprichter Power Towers verlaat bedrijf

Brian King, de oprichter en voormalig eigenaar van Power Towers, de in het VK gevestigde low-level hoogwerkerspecialist, zal het bedrijf aan het einde van dit jaar verlaten.

King richtte in maart 2007 Power Towers op met Mark Richardson en vrouw Sandra King, waardoor het uitgroeide tot een van de marktleiders op het gebied van low-level hoogwerkers. Het bedrijf werd in 2015 verkocht aan JLG. King zei: “Ik werk sinds het verlaten van school in 1979 in de hoogwerkerindustrie en ben samen met Mark en Sandra erg trots dat ik Power Towers vanaf nul heb opgebouwd tot een zeer succesvol bedrijf, met zeer succesvolle producten.

Brian King

“We hebben besloten om het bedrijf in 2015 aan JLG te verkopen en zijn blij geweest om het bedrijf de afgelopen vier jaar met JLG verder te laten groeien, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Europa, ook gebruikmakend van de wereldwijde voetafdruk van JLG. Maar het is tijd om verder te gaan en meer tijd met mijn gezin door te brengen. Ik wens Power Towers en JLG verder succes bij het doorgaan naar dit nieuwe hoofdstuk.”

Karel Huijser, vice-president van JLG EMEAIR, zei: “Met persoonlijke spijt en warme wensen kondig ik aan dat Brian King heeft besloten Power Towers te verlaten per 31 december. Brian heeft formeel zijn verantwoordelijkheden overgedragen aan Jonathan Dawson vanaf het begin van dit jaar naarmate Power Towers meer geïntegreerd raakt met JLG.”

Overig nieuws