Falcon neemt transportbedrijf over

Het Britse verhuurbedrijf Falcon Tower Crane Services heeft het gespecialiseerde transportbedrijf TJ Robins overgenomen om een ​​nieuwe divisie genaamd Falcon Freight te vormen.

TJ Robins, opgericht in 1919, is gebaseerd op een site van 8.500 vierkante meter in Dunstable, nabij Luton, dat ook bij de overname is inbegrepen. Het heeft een vloot van acht Scania-vrachtwagens uitgerust met Fassi en Palfinger laadkranen variërend van 45 tot 80 ton / meter. Ze zullen zich aansluiten bij Falcon’s vloot van 12 bestelwagens om de nieuwe divisie te vormen.

Falcon zei: “Transport is altijd een essentieel onderdeel van ons bedrijf geweest en heeft kraanonderdelen over het hele land verplaatst. In de loop der jaren hebben we de vaardigheden en expertise ontwikkeld om een ​​vrachtwagenpark met succes te beheren en hebben we onlangs de FORS Gold-accreditatie verkregen. Het is logisch dat onze volgende stap een investering in de infrastructuur van ons eigen transportbedrijf is, inclusief een werf op een centrale locatie in het VK. Met depots in Norfolk, Manchester, Schotland en nu Dunstable zijn we perfect geplaatst om een ​​goede en betrouwbare service te leveren aan zowel onze kraanactiviteiten als de bestaande klanten van TJ Robins.”

Falcon Tower Crane Services is de grootste leverancier van torenkranen in het Verenigd Koninkrijk en heeft een vloot van meer dan 400 torenkranen en 150 generatoren. Vanuit het hoofdkantoor in Norfolk en drie andere depots heeft het bedrijf ook een gespecialiseerd hijs-trainingscentrum samen met een straal- en spuitafdeling.

Overig nieuws