Gloobal neemt ALVE over

Olaf Valldeperez (L) sluit de deal met Ivan Papell van Gloobal

Het Spaanse verhuurbedrijf Gloobal heeft de verhuuractiviteiten van ALVE in Tarragona overgenomen.

ALVE beheert een vloot van voornamelijk autohoogwerkers. Het opereert landelijk vanuit verkooppunten – meestal dealers – in Madrid, Sevilla, Córdoba, Cádiz, Asturië, Tortosa, Tarragona, Valencia en Badajoz. Naast zijn verhuurbedrijf handelt het bedrijf, dat opereert onder de bedrijfsnaam Liquidation World SL, ook in een verscheidenheid aan bedrijfsvoertuigen.

Het in Barcelona gevestigde Gloobal is eigendom van en wordt beheerd door Ivan Papell, die ook eigenaar is van Liftisa. Eerder was hij mede-eigenaar van DK Rental Spanje, dat in 2007 door Lavendon werd overgenomen. Hij startte Gloobal als een hoogwerkerspecialist in 2015, maar het bedrijf biedt nu ook enkele autolaadkranen aan. Het gecombineerde Gloobal / ALVE platform-verhuurpark zal in totaal ongeveer 310 hoogwerkers bevatten.

ALVE-eigenaar Olaf Valldeperez zei: “We zijn zeer tevreden met het feit dat onze verhuuractiviteiten onderdeel worden van Gloobal MovingRent, een bedrijf dat wij als leider beschouwen in Spanje in de verhuur van hoogwerkers. We moeten de beste service blijven bieden, ons richten op de verkoop van nationaal en internationaal niveau in de nieuwe strategie van het bedrijf met nieuwe producten en diensten.”

Ivan Papell voegde eraan toe: “De overname van ALVE is strategisch voor ons en consolideert ons sterke groeiplan. ALVE is een specialist in autohoogwerkers met een efficiënte service, het past perfect in onze filosofie. Deze stap zal Gloobal als leider versterken in onze markt. Hiermee kunnen we de best mogelijke service garanderen en dichter bij onze klanten staan.”

Overig nieuws