Ramirent benoemt nieuwe CEO

Erik Bengtsson

Ramirent heeft Erik Bengtsson aangesteld als zijn nieuwe president-directeur, met Jukka Havia als vice president. De positie raakte beschikbaar na de aankondiging van Tapio Kolunsarka dat hij het bedrijf aan het einde van het jaar zou verlaten.

Bengtsson neemt zijn nieuwe rol vanaf het begin van het nieuwe jaar aan, hij is momenteel uitvoerend vice-president van het Zweedse kantoor en verantwoordelijk voor de groepsvloot en sourcing. Hij trad in 2017 in dienst bij Ramirent als bestuurder en werkte voorheen 10 jaar bij Cramo, waar hij in 2005 bij het bedrijf kwam werken als product area manager voor hoogwerkers en vorkheftrucks. Hij zal ook lid worden van het Loxam Group Executive Committee.

Jukka Havia zal rapporteren aan Bengtsson en hem bijstaan ​​in zowel zijn bedrijfs- als groepstaken. Hij vervoegde Ramirent als Chief Financial Officer in april vanuit het verfbedrijf Tikkurila Oyj waar hij sinds 2010 Chief Financial Officer was.

Jukka Havia

Loxam Group Chief Executive en Ramirent voorzitter Gérard Déprez zei: “We zijn verheugd om de benoemingen van Erik en Jukka aan te kondigen in hun nieuwe functies binnen de uitvoerende managementteams van Ramirent en Loxam. Beiden zijn zeer ervaren en samen met het getalenteerde Executive Management Team van Ramirent en zijn bekwame medewerkers, zal Ramirent blijven ontwikkelen in zijn markten. Namens de Loxam Group wens ik hen allebei succes in hun nieuwe functies.”

Overig nieuws