64% van AFI vloot is elektrisch/hybride

De AFI-groep heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het vervangen van haar traditionele aangedreven vloot door meer gespecialiseerde hybride of elektrische apparatuur, om de vraag van de markt bij te houden en te voldoen aan de steeds strengere emissienormen.

Ongeveer 64% van de verhuurvloot van de in het VK gevestigde AFI is nu elektrisch of hybride om te voldoen aan beperkingen ter plaatse, zones met lage uitstoot, specialistische toepassingen en binnenwerk.

“Door de toenemende druk op overheden om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen, zien we meer lage emissiezones, geluidslimieten en werkplekregelgeving,” zei een woordvoerder van het bedrijf. “Recente technologische vooruitgang maakte elektrificatie en hybridisatie geschikter voor een breder bereik van AFI-klanten. Zero emissie of emissiearme hoogwerkers zijn veel beter geschikt voor gebruik in emissiegevoelige omgevingen; in gebouwen, winkelcentra, hotels, ziekenhuizen, luchthavens en scholen. Ze worden ook veel gebruikt in fabrieken en industriële faciliteiten, voor onderhoudswerkzaamheden en inspecties, beheer van gebouwenactiva en zowel gepland als preventief onderhoud van gebouwen.”

AFI’s nationale leveringsvloot is klaar voor Ultra Low Emission Zone en voldoet aan Euro 6 en de volledige bestelwagenvloot van AFI-Uplift werd in september compliant. AFI heeft de afgelopen jaren ook fors geïnvesteerd in een eigen vloot voor intern transport, waardoor het de volledige verantwoordelijkheid en controle over het volledige leveringsproces van hoogwerkers kan nemen. De voertuigen zijn strategisch gelegen in het Britse depotnetwerk voor snelle levering.

Overig nieuws