IPAF voegt nieuwe bestuursleden toe

Twee nieuwe leden zijn toegevoegd aan het bestuur van de International Powered Access Federation (IPAF), namelijk Ben Hirst en Julie Houston Smyth, beiden uitgenodigd om toe te treden en lid te worden, naast Riwal CEO Pedro Torres, die deze zomer werd toegevoegd.

Julie Houston Smyth, een directeur van LOLEX Ltd, en Ben Hirst, directeur van Horizon Platforms, ondersteunen het IPAF-bestuur na een aantal wijzigingen in de afgelopen 18 maanden. De toevoegingen betekenen dat het aantal mensen rond de directiekamertafel van de Federatie nu tien is. Norty Turner, president van IPAF, zegt over de nieuwe benoemingen: “Met bijna 1500 leden over de hele wereld is IPAF nu echt een internationale organisatie. We heten Ben, Julie en Pedro van harte welkom, want elk van hen brengt waardevolle kennis en ervaring die de Federatie ten goede zal komen als we onze koers plannen voor de komende jaren en daarna.

“Ze zijn allemaal specialisten op het gebied van toegang, met hun eigen unieke expertise van de sector, opgebouwd gedurende vele jaren in de industrie. Ieder van hen is al vele jaren betrokken bij IPAF en besteedt al jaren hun tijd en expertise ons doel, en we zullen nog meer profiteren van hun inzicht omdat ze deel zullen uitmaken van de richting en strategie van IPAF als bestuursleden.”

Ben Hirst is de oprichter en directeur van Horizon Platforms, gevestigd in Wakefield, West Yorkshire, en is actief betrokken geweest bij de UK Country Council (UKCC), waarvan hij momenteel vice-voorzitter is, en verschillende werkgroepen heeft geleid gedurende een aantal jaren. In die tijd hielp hij IPAF bij het ontwikkelen van zijn robuuste normen voor veiligheid en technische begeleiding en hielp hij bij de uitvoering van het besluit van de UKCC om IPAF Rental + minimumnormen verplicht te stellen voor alle Britse huurders tussen 2017 en september van dit jaar.

Hij zegt: “Ik ben nu meer dan tien jaar betrokken bij IPAF; het is een ongelooflijk waardevolle organisatie die onze industrie veiliger maakt en ervoor zorgt dat mensen aan het einde van de dag veilig naar huis gaan nadat ze op hoogte hebben gewerkt. Toen de kans kwam om toe te treden en lid te worden van de IPAF-raad, was het een echte eer.

“Ik kijk ernaar uit om met mijn energieke en enthousiaste collega’s samen te werken om de doelstellingen en ambities van de Federatie te bevorderen, met name om inzicht te bieden in de uitdagingen waarmee MKB-aanbieders van toegangsdiensten worden geconfronteerd.”

Julie Houston Smyth heeft 25 jaar ervaring in de industrie op het gebied van hoogwerkers als directeur van Highway Plant Co Ltd in Belfast, Noord-Ierland. Eerder dit jaar begon ze met een nieuwe onderneming, LOLEX Ltd, een gespecialiseerd onafhankelijk service-, onderhouds- en adviesbureau. Naast de betrokkenheid bij IPAF UK Country Council en de International Council, heeft Julie de afgelopen negen jaar als voorzitter van de IPAF Irish Council de oorspronkelijke formatie van enkele leden naar een volledig gekozen en samengesteld orgaan van 12 personen geleid.

Ze merkt op: “Het is een hele eer om deze kans te hebben gekregen. Ik ben verheugd om lid te kunnen worden van het bestuur van de Federatie en kijk ernaar uit om een ​​verschil te maken in de toekomst van de bredere toegangsindustrie. Ik hoop dat elk IPAF-lid – met name de kleinere bedrijven – het gevoel hebben dat ze in dit bestuur vertegenwoordigd zijn.”

Pedro Torres, die de rol van Norty Turner bij Riwal overnam nadat deze naar de VS terugkeerde om zijn huidige functie bij United Rentals te vervullen, werd deze zomer gedetacheerd bij de IPAF-raad tijdens een vergadering in Toronto, Canada, en zal worden bevestigd samen met de andere aangestelden bij de volgende IPAF AGM. Hij zegt: “Optreden tot het bestuur van IPAF was een voorrecht; ons nieuw gereconstitueerde bestuur is wereldwijd representatief voor de bredere industrie, met een enorme hoeveelheid kennis, expertise en passie voor veiligheid op het gebied van krachtige toegang.”

Overig nieuws