Sterk derde kwartaal voor Loxam

Loxam logo

Loxam heeft een sterke en evenwichtige prestatie gerapporteerd in het derde kwartaal van 2019, gestimuleerd door de acquisitie van Ramirent eerder in het jaar.

Gérard Déprez, voorzitter en CEO van Loxam, zei: “We zijn uiterst tevreden met de resultaten van ons derde kwartaal en onderstrepen de dramatische transformatie van de Loxam Group dankzij de acquisitie van Ramirent.”

De inkomsten van Loxam stegen met 38,5% tot € 524 miljoen, hoewel ze met 2,2% groeiden. Daarbinnen stegen de opbrengsten van de divisie Generalist France met 3,9% tot € 170 miljoen, terwijl de divisie Specialist France haar inkomsten zag toenemen met 6,5% tot € 64 miljoen, dankzij een gunstige bouwmarkt.

De inkomsten van de internationale divisie werden door Ramirent verhoogd tot € 289 miljoen, een stijging van 88%. Op vergelijkbare basis zag de divisie haar inkomsten echter met 1,4% dalen als gevolg van zwakte in de markt in het Midden-Oosten. De EBITDA van de groep (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) steeg met 31,2% – opnieuw als gevolg van de overname van Ramirent. Op een vergelijkbare basis daalde het zelfs iets als gevolg van hogere sociale lasten en IT-kosten in Frankrijk.

De EBITDA-marge in het derde kwartaal bedroeg 35,2%. Het bedrijf besteedde € 89,5 miljoen aan kapitaal, een stijging ten opzichte van de € 59 miljoen uitgegeven in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar.

De rest van het jaar voelt voor Loxam positief: “We verwachten dat de meeste bouwmarkten positief zullen blijven voor het vierde kwartaal, terwijl het niveau van de vraag zich aan het einde van het jaar aanpast aan de seizoensafhankelijkheid”, zei Déprez. “Aangezien het grootste deel van onze kapitaaluitgaven voor 2019 is betaald, verwachten we dat onze sterke EBITDA tegen het einde van het jaar zal bijdragen aan een afname van onze financiële schuld.”

Overig nieuws