Eerste Snorkel lithium machines geleverd in Duitsland

Lid van Systemlift, Alexander Gräber bei Gräber Konstanz (links) neemt de eerste zes door lithium aangedreven Snorkelsnelheidsniveaus over in Duitsland, overgedragen door Tommy Haertig, vertegenwoordiger voor Ah

De eerste zes Snorkel SL-RTE Speed ​​Level-modellen op de Duitse markt zijn geleverd aan SystemLift-lid Alexander Gräber bij Gräber Konstanz.

De bestelling voor de zes eenheden bestaat uit drie SL26RTE- en drie SL30RTE-modellen en werd ontvangen tijdens Bauma 2019, waar Snorkel een voorbeeld van het lithium-ionprototype zag. De twee elektrische Speed ​​Level-modellen werden begin november volledig in productie genomen in de Britse fabriek van Snorkel en de zes hoogwerkers zijn medio november geleverd aan Gräber Konstanz, overgedragen door Tommy Härtig, vertegenwoordiger van Ahern Deutschland.

Gräber Konstanz, gelegen in Konstanz, in het zuiden van Duitsland, heeft vier verhuurlocaties en exploiteert een vloot met hoogwerkers, kranen en vorkheftrucks. Ze zijn lid van SystemLift AG, met een vereniging van onafhankelijke verhuurbedrijven, die samen een landelijk netwerk van meer dan 70 aangesloten bedrijven creëren, met toegang tot meer dan 7.000 hijsmiddelen.

De twee nieuwe Speed ​​Level-modellen, die het merk Snorkel SL26RTE en SL30RTE hebben, zijn volledig vrij van emissie dankzij lithium-ionbatterijpakketten met ingebouwd batterijbeheersysteem (BMS) en een geïntegreerde elektrische aandrijflijn ontwikkeld met Hyperdrive Innovation, een in het VK gevestigde ontwikkelaar en fabrikant van lithium-ionbatterijtechnologie voor elektrische voertuigen en energieopslagsystemen.

20 keer langer mee dan loodzuurbatterijen

Volgens Snorkel verlaagt het gebruik van onderhoudsvrije lithium-ionbatterijpakketten de bedrijfskosten tot 95 procent in vergelijking met een motor en gaan ze tot 20 keer langer mee dan loodzuurbatterijen. Het laagspanningssysteem is eenvoudig te onderhouden, zonder speciale hoogspanningstraining, en is getest in klimaatkamers tussen -25 °C en + 60 °C.

De nieuwe SL26RTE is 60 procent stiller dan de bestaande Snorkel SL26SL, op minder dan 68dB. Uitgerust met een 2.5kWh 50A batterijlader, kunnen de batterijpakketten volledig worden opgeladen in minder dan 6 uur.

“We zijn blij dat we de beslissing hebben genomen om de nieuwe elektrische Snorkels Speed Levels toe te voegen aan onze vloot, die zeer betrouwbaar blijken te zijn en volgens een hoge standaard zijn gebouwd,” zei Gräber. “Het helpt ons vertrouwen te hebben in ons gekozen pad om grotere zero-emissie hefoplossingen met lithium-ion te bieden, terwijl we proberen te voldoen aan de vraag naar kosteneffectiviteit, brandstofverbruik en om te voldoen aan de toenemende voorschriften voor uitlaat- en geluidsemissies.”

Bernhard Kahn, algemeen directeur, Ahern Deutschland, voegde eraan toe: “We willen graag de heer Gräber bedanken voor zijn vertrouwen in Ahern Deutschland en Snorkel toen hij deze bestelling bij Bauma plaatste. We zijn erg trots om deze units te leveren en ontvangen al positieve feedback van het Gräber Konstanz-team. We zijn ervan overtuigd dat hun klanten hun beslissing om innovatie in hun verhuurvloot te brengen zullen waarderen en wensen hen blijvend succes. ”

Overig nieuws