Deutz neemt Benelux-dealer over

Duitse motorfabrikant Deutz heeft DPS Power Group, zijn distributeur in België en Nederland, overgenomen.

Met vestigingen in Dordrecht en Antwerpen is DPS Power Group een langdurige verkoop- en servicepartner voor Deutz in heel Nederland en België. Naast het aanbieden van water- en luchtgekoelde diesel- en gasmotoren, power packs en generatorsets, biedt het bedrijf ook aftersales-ondersteuning en onderdelen. Na de overname zullen de bedrijven nu handelen als Deutz België en Deutz Nederland.

Michael Wellenzohn, directeur verkoop, marketing en service van Deutz, zei: “De overname van DPS Power betekent dat onze West-Europese klanten nu nog meer Deutz-expertise bij de hand hebben. Dit zorgt voor hoogwaardige applicatie-engineering, onderhoud en reparatie van onze aandrijfsystemen en stelt ons in staat onze lokale klantenservice-activiteiten op te voeren.”

Deutz-voorzitter Frank Hiller voegde eraan toe: “Deze overname is een investering in de verdere uitbreiding van onze serviceactiviteiten en betekent dat we op koers liggen om onze omzetdoelstelling voor service van meer dan € 400 miljoen te bereiken tegen 2022.”

Overig nieuws