Loxam verhuurt robothandschoenen

Loxam koopt 100 robothandschoenen van de Zweedse exoskeletspecialist Bioservo Technologies voor zijn verhuurvloot in Frankrijk na een succesvolle pilotmet aannemer Eiffage.

De Ironglove robotachtige spierversterkende handschoenen zijn gebaseerd op de Soft Extra Muscle-technologie van Bioservo en dienen om de grip van een werknemer te versterken en het uithoudingsvermogen te verbeteren. De bestelling heeft een waarde van ongeveer SKE5 miljoen (€ 476.000).

Tussen juni en december 2019 hebben Loxam, Boiservo en aannemer Eiffage een pilotstudie uitgevoerd om het potentieel voor het huren van Ironhand-eenheden in Frankrijk te peilen, en uit de studie bleek dat ze populair waren vanwege de sterke gezondheids- en veiligheidscultuur in het land.

Stéphane Henon, General Manager bij Loxam, zei: “Bij Loxam is de belangrijkste prioriteit het ondersteunen van klanten bij het creëren van veilige werkplekken door een breed scala aan beschermende oplossingen te bieden. We willen een leider in onze branche zijn door de eerste keus huurpartner van onze klant te zijn. Een product als Ironhand wordt veel gevraagd op de Franse markt en vormt een uitstekende aanvulling op onze andere producten.”

Het systeem zal beschikbaar zijn voor verhuur in de twaalf grootste steden van Frankrijk: Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, Nice, Toulon, Straatsburg, Montpellier, Bordeaux, Lille, Rennes en Rouen.

Petter Bäckgren, CEO van Bioservo, zei: “We streven ernaar om samen te werken met bedrijven die onze waarden delen en een verschil willen maken voor werknemers door in de toekomst te investeren. Loxam is zo’n organisatie en we kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten. Het belangrijkste is dat we ontzettend blij en trots zijn om deel uit te maken van het creëren van veilige werkplekken in Frankrijk.”

Overig nieuws