Boels verhoogt biedprijs Cramo

Boels heeft de waarde van zijn overnamebod op de Finse internationale verhuurgroep Cramo verhoogd en de biedprijs per aandeel verhoogd van € 13,25 naar € 13,75, een verhoging van bijna vier procent.

De verhoging volgt op de aankondiging vorige week dat houders van slechts 80 procent van de aandelen het bod hadden aanvaard per de sluitingsdatum van 9 januari.

Het nieuwe bod vertegenwoordigt een premie van iets meer dan 36 procent vergeleken met de slotkoers van Cramo-aandelen op 4 november, toen het overnamebod werd aangekondigd. Boels zegt dat het nieuwe aanbod definitief is en dat het niet verder zal toenemen.

Over het verbeterde aanbod zei CEO Pierre Boels: “We blijven sterk overtuigd van de strategische combinatie van Boels en Cramo, en de steun voor het aanbod door een grote meerderheid van de aandeelhouders van Cramo onderstreept dit. Hoewel we geloven dat ons oorspronkelijke aanbevolen bod al een uitstekende deal was voor Cramo-aandeelhouders, vormt ons verhoogde en definitieve bod nog meer voordelen voor Cramo-aandeelhouders en we kijken ernaar uit het bod op deze basis te voltooien. Voor die aandeelhouders die het bod nog niet hebben aanvaard en dat graag willen, zouden wij u willen verzoeken dit onverwijld te doen. “

De deal blijft afhankelijk van het feit dat ten minste 90 procent van de aandelen van Cramo eind januari wordt aangeboden.

Overig nieuws