Haulotte ontwikkelt BIM-bibliotheek

Haulotte heeft een BIM-bibliotheek (Building Information Modelling) ontwikkeld die toegankelijk is via de websites van Haulotte en de BIMobject Cloud.

Professionals in de bouw en infrastructuur kunnen nu de BIM-modellen van Haulotte downloaden om virtueel projecten te maken en te beheren. Acht van Haulotte’s modellen zijn beschikbaar, die de productreeksen van het bedrijf dekken.

”BIM revolutioneert de manier waarop gebouwen en infrastructuur worden ontworpen, gebouwd en beheerd in de bouwsector. Dit intelligente proces geeft architecten, ingenieurs en bouwbedrijven het inzicht en de hulpmiddelen om een ​​bouwproject efficiënter te plannen, ontwerpen en beheren, ”aldus het bedrijf.

Met op 3D-modellen gebaseerde objecten kunnen gebruikers een project nauwkeurig visualiseren in een virtuele omgeving. BIM biedt digitale weergaven van hoogwerkers en verreikers op een werklocatie, evenals relevante dynamische informatie. Voor verhuur- of bouwbedrijven, evenals voor eindklanten, helpt het gebruik van BIM-bestanden om de beste apparatuur te identificeren die nodig is voor de klus en verbetert het logistiek management, aldus Haulotte.

Overig nieuws