HDW levert hoogwerker voor gebruik op Antarctica

Antarctica is het hoogste, koudste en meest winderige continent op aarde. Projecten op deze plek zijn een bijzondere uitdaging en een betrouwbaar machinepark is van cruciaal belang.

Daarom heeft HDW voor hun klant BAM een Genie Z-45XC op maat gemaakt, zodat deze bestand is tegen de extreme weersomstandigheden. Er is onder andere een 110 volt verwarming voor de Carterpan en Hydrauliek tank ingebouwd, en een druppellader voor de accu.

BAM is begonnen met British Antarctic Survey, samen met NERC, SWECO en Ramboll, aan een partnerschap van 7 tot 10 jaar. Hierbij worden de Britse Antarctische infrastructuur gemoderniseerd ter ondersteuning van de wetenschap. Door het moderniseringsprogramma kan Groot-Brittannië een leidende positie behouden bij het poolonderzoek naar klimaat, biodiversiteit en de oceaan.

De bouwwerkzaamheden zullen plaatsvinden gedurende de zomermaanden op Antarctica, waarbij de gemiddelde temperatuur niet boven de −15 °C komt. De eerste fase van het project heeft een looptijd van vijf jaar, waarbij de Z-45XC hoogwerker zo’n 2000 uur zal worden gebruikt.

HDW heeft genoeg reserveonderdelen geleverd om gedurende het project onderhoud te kunnen uitvoeren en storingen op te lossen.

Overig nieuws