Hubert Palfinger senior: 1942-2020

Hubert Palfinger senior, voormalig directeur van Palfinger Group, is op zondag 19 januari 2020, op 77-jarige leeftijd, overleden na een noodoperatie.

Een gezamenlijke verklaring van de leden van de raad van bestuur van het bedrijf luidde: “Palfinger heeft een buitengewone persoon en een visionaire ondernemer verloren die de Palfinger Group heeft ontwikkeld tot een wereldwijde onderneming met ongeveer 12.000 werknemers. Mensen tot een topprioriteit maken is een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur en het was Hubert Palfinger Sr die de basis legde voor die filosofie en een sleutelrol speelde bij het vormgeven van de implementatie. Daarvoor brengt Palfinger AG hulde aan zijn oprichter, aan wie het bedrijf een enorme dankbaarheid verschuldigd is.”

Tien jaar geleden is Palfinger Sr gestopt met operationele besluitvorming bij het bedrijf. Zijn zonen Hubert Palfinger Junior en Hannes Palfinger, leiden nu de Raad van Toezicht van de Palfinger Group. Het in Oostenrijk gevestigde bedrijf is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogwerkers. De jaarlijkse omzet in 2018 bedroeg € 1,6 miljard (US $ 1,8 miljard).

Een herdenkingsdienst zal worden gehouden op 28 januari 2020 in Salzburg, Oostenrijk.

Overig nieuws