VS verwelkomt eerste MDT 809

Het in Maryland gevestigde betonbedrijf Schuster Concrete Construction heeft de eerste Potain MDT 809 M25 kraan in Amerika ontvangen.

De MDT 809 M25, gelanceerd op bauma, is een van de grootste kranen met platte kop van Potain met een maximale capaciteit van 25 ton en een jib van 80 meter. Het bedrijf beweert dat de kraan veel sneller op te zetten en te demonteren is dan andere kranen van deze grootte, met kleinere secties wat het aantal containers dat nodig is voor transport vermindert.

De kraan ging meteen aan de slag bij het gieten en verplaatsen van betonstaal en bekisting bij het ‘City Ridge’ ontwikkelingsproject in Washington, DC, waar het voormalige Fannie Mae-hoofdkantoor zal worden omgezet in residentiële woningen.

John Bildstein, manager speciale operaties bij Schuster, zei: “Het materiaal is niet veel zwaarder dan wat we meestal tegenkomen, maar met de MDT 809 M25 kunnen we veel grotere hoeveelheden tegelijk verplaatsen, waardoor we veel sneller kunnen zijn en gelijke tred kunnen houden op het schema dat we hebben. De MDT 809 M25 speelt absoluut een cruciale rol bij het verbeteren van onze efficiëntie op de werkplek. ”

“Potain is het enige merk dat een kraanontwerp combineert met uitstekende capaciteiten, zoals de MDT 809 M25. We hebben er ook voor gekozen omdat bijna onze hele vloot uit andere Potain-modellen bestaat en we de apparatuur comfortabel bij elke klus kunnen inzetten. Bovendien hebben we door de jaren heen uitstekende klantenserviceondersteuning van Manitowoc ontvangen.”

Overig nieuws