Kraan uit water gevist

Kantoor en schoolKantoor en school

De kraan die twee weken geleden een transformator op een boot tilde, en daarbij in het Lucerne meer belandde en is nu uit het water gehaald.

De All Terrain-kraan van de vloot van het Zwitserse kraanverhuurbedrijf Fanger voerde het werk uit in de stad Beckenried aan het meer toen deze de stabiliteit verloor en het water in ging en op een diepte van ongeveer 30 meter belandde.

Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident en wist de machinist net op tijd uit de cabine te ontsnappen. Drie anderen redden zichzelf door in het ijskoude meer te springen en konden terug naar de kust zwemmen.

De brandweer plaatste een oliebarrière om lekkende olie en brandstof op te vangen, terwijl duikers vervolgens erin slaagden om de vloeistof uit drie van de vier tanks van de kraan te pompen en ervoor te zorgen dat de inhoud van de andere was afgesloten. Op maandag slaagde Fanger erin om de kraan uit de diepte te heffen met zijn 750 ton Liebherr LR 1750/2 kraan met de hulp van duikers die.

Josef Waser, hoofd van transport bij Fanger zei: “De berging werkte zoals we wilden. De uitdaging was dat we geen zicht hadden onder water en afhankelijk waren van foto’s van de duikers.”

Overig nieuws