Lagere omzet – hogere winst voor JLG

Kantoor en schoolKantoor en school

JLG rapporteerde een lagere omzet en orderintake in het eerste kwartaal, maar hogere winsten.

De totale inkomsten voor het kwartaal tot eind december daalden met 13,1 procent in vergelijking met vorig jaar tot $ 717,9 miljoen. De daling was het gevolg van lagere verkopen van zowel hoogwerkers als verreikers in Noord-Amerika en de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten, gedeeltelijk gecompenseerd door een sterke omzetgroei in de regio Azië-Pacific. Het bedrijf zegt dat de lagere verkoopvolumes in Noord-Amerika een weerspiegeling waren van de klanten van verhuurbedrijven in deze regio die hun kapitaaluitgaven voor vlootgroei vertraagden.

De verkoop van nieuwe hoogwerkers was iets meer dan negen procent lager op $ 306 miljoen, terwijl de verkoop van verreikers met meer dan 25 procent daalde tot $ 201,4 miljoen en andere inkomsten – inclusief vervangende onderdelen, gebruikte apparatuur en service was bijna vier procent lager op $ 210,5 miljoen.

Het bedrijfsresultaat verbeterde met 3,9 procent tot $ 69,0 miljoen dankzij “gunstige prijs / kosten-dynamiek en productmix en verbeterde operationele efficiëntie, waarvan de meeste werden gecompenseerd door de impact van het lagere verkoopvolume”. De orderportefeuille was eind december $ 1,01 miljard, meer dan 39 procent minder dan vorig jaar.

Oshkosh als geheel zag de omzet met zes procent dalen tot iets minder dan $ 1,7 miljard, terwijl de winst voor belastingen met meer dan 44 procent daalde tot $ 96,9 miljoen.

Oshkosh CEO Wilson Jones zei: “We hebben de eerste kwartaalresultaten behaald, inclusief een omzet van $ 1,7 miljard en een winst per aandeel van $ 1,10, in lijn met onze verwachtingen. Ons hoogwerkersegment kende een lagere marktactiviteit, maar ondanks deze uitdagingen bleef ons team onze People First-cultuur omarmen en met succes het plan uitvoeren om deze resultaten te leveren. “

“Het is nog steeds vroeg in het jaar, maar er zijn een aantal positieve punten die ons vertrouwen geven in het herbevestigen van onze schattingen van de winst per aandeel voor het volledige jaar, inclusief de resultaten van het eerste kwartaal die in lijn waren met onze verwachtingen. “

Overig nieuws