Vertraagde winstgroei voor United Rentals

United Rentals Logo
Kantoor en schoolKantoor en school

United Rentals heeft de jaarresultaten gepubliceerd, met hogere opbrengsten maar een tragere winstgroei.

De totale opbrengsten voor het jaar waren 16 procent hoger dan in 2018 op $ 9,35 miljard, grotendeels dankzij de acquisities van BlueLine en BakerCorp. Alle inkomstenstromen vertoonden een sterke groei. Het effect van de acquisities op de winstgevendheid was echter minder positief, met een winst voor belastingen van slechts 2,5 procent tot 1,51 miljard. De investeringen in huuruitrusting waren $ 2,13 miljard, iets meer dan twee procent hoger dan in 2018. De verkoop van vloot steeg echter met meer dan 25 procent tot $ 831 miljoen.

Kijkend naar het vierde kwartaal verbeterde de omzet met zeven procent tot $ 2,5 miljard, met een huurgroei van slechts vier procent tot iets meer dan $ 2 miljard. De winst vóór belastingen was iets meer dan twee procent hoger op $ 433 miljoen. Investeringen in het kwartaal bedroegen $ 158 miljoen, een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de verkoop van gebruikte apparatuur uit de vloot met bijna 32 procent steeg tot $ 244 miljoen.

Chief executive Matthew Flannery zei: “Ons vierde kwartaal heeft bijgedragen aan een solide jaar van winstgevende groei en rendement. De resultaten werden aangedreven door groei in onze belangrijkste eindmarkten voor de bouw, terwijl uitdagingen in onze industriële verticale markten zowel de omzet als de marges in het kwartaal beïnvloedden. Voor het jaar hebben we de pro-forma huurinkomsten en de EBITDA met meer dan vier procent verhoogd, terwijl we onze acquisities integreerden en een vrije kasstroom van bijna $ 1,6 miljard genereerden.

“Onze vooruitzichten voor 2020 weerspiegelen de winstgevende groei die we verwachten te realiseren. We zijn goed gepositioneerd om onze klanten te ondersteunen in de eindmarkten die we bedienen, terwijl we gedisciplineerd blijven in onze benadering van capex. We verwachten dit jaar een hogere vrije kasstroom te genereren, die is bestemd om schulden af ​​te lossen en aandelen terug te kopen.”

Overig nieuws