Vierde Konecrane voor Rhenus

Kantoor en schoolKantoor en school

De Nederlandse haventerminalbeheerder Rhenus Logistics heeft een vierde Konecranes Gottwald mobiele havenkraan besteld voor zijn terminal op de Maasvlakte, Rotterdam.

De nieuwe G HMK 6507 heeft een maximale capaciteit van 125 ton en een maximale straal van 51 meter. Het voegt zich bij een tweede G HMK 6507 in de vloot en de twee kunnen gecombineerd worden om een ​​dubbele hefcapaciteit van 187,5 ton te bieden. De nieuwe kraan is niet alleen in staat om rechtstreeks op de netvoeding van de haven aan te sluiten, maar is ook de eerste in het land met een externe 690V-voeding, wat volgens het bedrijf de bedrijfskosten verlaagt en tegelijkertijd het geluidsniveau en de uitstoot vermindert. De kraan zal de capaciteit van de terminal om containers te verwerken uitbreiden en zal worden gebruikt voor algemene, zware hijs- en projectlading.

Peter van der Steen, directeur van Rhenus Logistics, zei: “We zijn erg tevreden over onze Konecranes-apparatuur. Toen we deze terminal enkele jaren geleden overnamen, waren er al twee Konecranes Gottwald havenkranen van 100 ton in gebruik. Ze zijn uitstekend geweest, dus vier jaar geleden kochten we onze eerste 125 tonner, Model 6, een krachtige kraan die ons de flexibiliteit biedt om elke soort lading te verwerken. Voor deze nieuwe order wilden we iets soortgelijks, maar met een nog betere energie-efficiëntie, in overeenstemming met de toewijding van de Rhenus Group aan duurzaamheid en met onze ambitie in Rotterdam voor verdere elektrificatie.”

Overig nieuws