Nieuwe voorzitter voor Oshkosh

ComputerComputer

Oshkosh heeft Stephen Newlin aangesteld als voorzitter, die sinds 2013 niet-uitvoerend bestuurder van het bedrijf was. Hij volgt Craig Omtvedt op – die sinds 2017 als voorzitter en sinds 2008 bestuurder is – en ook in het bestuur van Oshkosh zal blijven.

Newlin is ook de niet-uitvoerende voorzitter van de distributeur van chemicaliën Univar Solutions. Hij zal die functie in mei na meer dan vijf jaar neerleggen. Daarvoor was hij chief executive van gespecialiseerde polymeerfabrikant PolyOne corporation van 2006 tot 2014. Hij trad in 2003 toe tot het bedrijf vanuit de industriële divisie van Ecolab waar hij president was, na meer dan 24 jaar bij Nalco Chemical in een aantal functies met als hoogtepunt chief executive.

Oshkosh chief executive Wilson Jones: “Ik kijk ernaar uit om met Steve in zijn nieuwe rol te blijven werken en geloof dat zijn ervaring in de sector en kennis van Oshkosh van groot belang zullen zijn als hij ons bestuur leidt en ons team ondersteunt om Oshkosh lang te blijven positioneren als partner voor waardecreatie. Onder leiding van Craig als onze voorzitter hebben we met succes de uitdagende marktomstandigheden doorlopen en sterke operationele en financiële resultaten opgeleverd. Ik waardeer zijn perspectieven en kijk ernaar uit te profiteren van zijn voortdurende steun als bestuurder in ons bestuur. ”

Overig nieuws