Sterke winstverhoging voor Manitowoc

Kantoor en schoolKantoor en school

De Manitowoc groep, eigenaar van Potain-torenkranen, Grove mobiele kranen en National Crane-boomtrucks en Manitowoc-rupskranen, heeft de jaarresultaten voor 2019 gerapporteerd met een sterke verbetering van de winstgevendheid.

Kijkend naar de cijfers was de totale omzet $ 1,83 miljard, minder dan één procent lager dan in 2018, deels als gevolg van een negatief valuta-effect. De orderintake voor het jaar was 13 procent lager, maar bedroeg $ 1,64 miljard, waardoor er aan het einde van het jaar een achterstand was van $ 475,1 miljoen. De winst voor belastingen steeg echter van een verlies van $ 71,7 miljoen vorig jaar naar een winst van $ 59 miljoen dit jaar. Terwijl het verlies van vorig jaar werd veroorzaakt door een grote waardevermindering van activa en herstructureringskosten, verdubbelde de onderliggende winst bijna in vergelijking met vorig jaar.

In het vierde kwartaal daalde de omzet met meer dan 10 procent tot $ 463,4 miljoen, terwijl de orderintake met een meer bescheiden twee procent daalde naar $ 472 miljoen. De winst voor belastingen was echter $ 11,3 miljoen vergeleken met een verlies van $ 75,1 miljoen vorig jaar. Zelfs met het afgeschreven activum waren de winsten aanzienlijk hoger.

Het bedrijf voorspelt echter een verdere daling van de omzet voor 2020, met een omzet voor het hele jaar tussen $ 1,6 en $ 1,7 miljard, wat duidt op een daling van de regio met 10 procent. Terwijl de winst naar verwachting op hetzelfde niveau uitkomt als 2019.

Chief executive Barry Pennypacker zei: “Ik ben verheugd om nog een kwartaal van de verbetering van de jaar-op-jaar gecorrigeerde EBITDA-marge en een sterke cashgeneratie te melden, aangezien we de voorraad vanaf 30 juni 2019 met ongeveer $ 91 miljoen hebben gereduceerd en onze verwachtingen hebben overtroffen. Onze resultaten over het vierde kwartaal hebben bijgedragen aan een uitstekend 2019 voor Manitowoc. De vier strategische prioriteiten van The Manitowoc Way blijven resultaten opleveren die aantonen dat we in staat zijn onze verplichtingen na te komen. ”

Overig nieuws