Heimachine valt op woningen Rotterdam

Kantoor en schoolKantoor en school

In de Rotterdamse wijk Katendrecht is een heimachine op een zes verdiepingen tellend appartementencomplex gevallen.

Op de vijfde verdieping kan een persoon de woning niet verlaten door de schade. Of er gewonden zijn, is nog onduidelijk. De schade is enorm. Van meerdere verdiepingen zijn de gevels verwoest.

Een bewoner is vanaf de vierde verdieping door de brandweer naar beneden gehesen. Ook een bedlegerig persoon wordt naar buiten gebracht. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen op de bouwplaats. De machine is ook op een auto gevallen, maar daar zat niemand in.

Onduidelijk is of de harde wind een rol heeft gespeeld. Omstanders vermoeden dat de omstandigheden wel een rol spelen. „Dit is te verwachten met dit weer”, aldus een buurtbewoner. Anderen noemen het ’onbegrijpelijk’ dat de kraan op de bouwplaats mocht staan, gezien de storm.

Eén van de omstanders hoorde een harde knal, maar ging pas kijken toen er ook een traumahelikopter landde. „Dit is een bouwterrein, er gebeurt wel vaker iets. Maar het is bizar als je ziet hoe de kraan de hele gevel eruit heeft getrokken.”

Arian van de Bakkerswerkplaats zag de kraan vallen. ,,Ik zag het vanuit mijn ooghoek. Hij was al driekwart onderweg. De kraan leek als een mes door het boter te gaan bij het raken van de woningen. Het ging snel. Je ziet het gebeuren, maar geloven doe je het niet.” Arian belde 112 en rende naar buiten. Daar waren op dat moment al meerdere mensen.

Het opleidingencentrum Zadkine huurt de onderste verdieping van het pand. Niemand van het personeel is gewond geraakt. Er waren op het moment van de klap twee personeelsleden aan het werk.

Er werden twee traumahelikopters en meerdere ambulances opgeroepen. De omgeving is afgezet. Met een heistelling worden heipalen de grond ingewerkt.

Bron

Overig nieuws