Haulotte voorspelt vermindering inkomsten

Kantoor en schoolKantoor en school

Haulotte heeft de resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar gepubliceerd en hoewel het jaar positief is, verliep het laatste kwartaal trager dan verwacht.

De totale omzet voor 2019 was negen procent hoger op € 610,8 miljoen, bestaande uit € 534,2 miljoen aan nieuwe apparatuurverkopen, € 21,6 miljoen aan huur – een stijging van 29 procent ten opzichte van vorig jaar – en € 55 miljoen aan diensten, een stijging van acht procent ten opzichte van 2018 .

De Europese omzet verbeterde met vijf procent, waarbij het bedrijf geloofde dat het beter presteerde dan de markt en zijn marktaandeel wist te vergroten. De omzet in Azië / Pacific was 15 procent hoger, vooral dankzij de toegenomen activiteit in China en Australië.

In Noord-Amerika verbeterde de omzet met 16 procent, terwijl Zuid-Amerika over de hele linie daalde, met als enige uitzondering Brazilië, waar het bedrijf een sterke opleving zag.

Terwijl het jaar als geheel positief was, daalde het vierde kwartaal met 9 procent tot € 132,9 miljoen. Haulotte heeft bevestigd dat het zijn groeidoelstelling van 10 procent voor de groei van de bedrijfsopbrengsten nu niet zal halen, maar dichtbij zijn niveau van 2018 zou moeten komen. Tegelijkertijd voorspelt het een vermindering van de inkomsten met 10 procent voor 2020.

Overig nieuws