Nieuwe directeur voor Palfinger

Michael Grubock
Kantoor en schoolKantoor en school

Palfinger Platforms directeur Christian Eiring heeft het bedrijf, na vijf jaar in die functie, verlaten, waarna Michael Gruböck onmiddellijk benoemd is tot zijn opvolger.

Gruböck komt van houtkachelbedrijf Haas + Sohn, waar hij sinds 2017 CEO is. Daarvoor bracht hij ongeveer 12 jaar bij Palfinger door, waarvan vier jaar vanaf 2012 als directeur van Palfinger Sany mobiele kranen, gevestigd in Oostenrijk. Dit werd gevolgd door zes jaar als hoofd van de heftruckdivisie van het bedrijf, die in 2017 vertrok naar Haas + Sohn.

Hij begon zijn carrière in 1996 als productiemanager bij Böhler Uddeholm en verhuisde in 2001 naar Lafarge Perlmooser als senior lead inkoper voor Midden- en Oost-Europa. Hij begon zijn eerste baan bij Palfinger in 2005 als hoofd van wereldwijde strategische inkoop. Vier jaar later werd hij benoemd in een rol in de bedrijfsontwikkeling die verantwoordelijk was voor de integratie van de Amerikaanse Omaha Standard, die servicekranen en carrosserieën produceert die eind 2008 door het bedrijf waren overgenomen.

Overig nieuws