Traag kwartaal voor Genie

Logo Genie Terex
ComputerComputer

Terex heeft de jaarresultaten vrijgegeven met een veel trager vierde kwartaal voor Genie.

De Terex-groep als geheel rapporteerde een jaaromzet van bijna vier procent lager op $ 4,35 miljard, terwijl de winst voor belastingen 13,5 procent lager was op $ 247,5 miljoen.

De omzet van Genie / Terex Utilities voor de volledige 12 maanden bedroeg $ 2,73 miljard, een daling van 7,5 procent ten opzichte van 2018, voornamelijk als gevolg van het tragere vierde kwartaal, terwijl de operationele winst 36 procent lager was op $ 196,2 miljoen. De achterstand / orderportefeuille was eind december $ 753 miljoen – 13 procent lager dan op hetzelfde punt vorig jaar.

De activiteiten van Terex Cranes worden momenteel gerapporteerd binnen overige opbrengsten, die voor het volledige jaar bijna vijf procent hoger waren op $ 255,1 miljoen, terwijl het bedrijfsverlies van dit deel van het bedrijf werd teruggebracht van $ 64 miljoen naar $ 58 miljoen.

In het vierde kwartaal daalde de omzet van Genie met 20,8 procent tot $ 500,1 miljoen, deels als gevolg van onzekerheid in de markt en vertragingen bij de orderbevestiging door veel grote verhuurbedrijven. Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 4,4 miljoen, een daling van 88 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018, waarvan een groot deel zou zijn gerelateerd aan de lagere volumes. De orderintake was echter een stuk gezonder met $ 755 miljoen.

Genie-president Matt Fearon zei: “Het vierde kwartaal was een jaar waarin we geconfronteerd werden met aanzienlijke onzekerheid na twee jaar van krachtige vraag. We zijn goed gepositioneerd voor 2020 en enthousiast over onze innovatieve nieuwe producten, evenals onze groeivooruitzichten op lange termijn. In het bijzonder breiden we onze faciliteit, in Changzhou China, in 2020 uit om de marktgroei in China op te vangen.”

“Het Terex Utilities-team blijft goed presteren en zal deze zomer overstappen naar hun nieuwe ultramoderne productie- en engineeringfaciliteit. Deze nieuwe faciliteit zal de efficiëntie verbeteren en de capaciteit verhogen, wat samen met nieuwe producten en diensten Terex Utilities in staat zal stellen om te blijven groeien.”

Overig nieuws