Industrie vereist publicatie van nieuwe AWP-standaard

ComputerComputer

Op vrijdag hebben Genie, JLG, Skanska en anderen een verzoekschrift ingediend bij de SAIA (Scaffold & Access Industry Association), die fungeert als het secretariaat van het American National Standards Institute, om het beroepsproces voor de nieuwe ANSI A92-normen voor hoogwerkers te beëindigen en te publiceren op 1 maart. Ze hebben ook gevraagd om het beroepsproces te hervormen.

De nieuwe standaard is uitgebracht in 2018 met compliance en publicatie op 10 december. Die datum is verstreken en kan nu begin maart plaatsvinden – of misschien niet – aldus het verzoekschrift.

Het volgende is een fragment uit de petitie:

“Als leiders in de bouw- en hoogwerkerindustrie moeten we allemaal het belang van innovatie en veiligheid in onze eindmarkten blijven bevorderen. Aanhoudende vertragingen in de effectiviteit van de ANSI A92.20, .22 en .24 standaarden veroorzaken onnodige verstoring en verwarring in de industrie in de Verenigde Staten en op de wereldmarkten die zich aan deze standaarden houden. Evenals bezorgdheid over de impact die dergelijke vertragingen zullen hebben op de gebruikers van de producten waarop deze normen van toepassing zijn. “

“Bovendien heeft het beroepsproces, dat wordt gebruikt tijdens de afkondiging van normen, waarbij verstandige procedures ontbreken die een eindige tijdlijn mogelijk maken, er ook toe bijgedragen dat de nieuwste normen niet formeel zijn geïmplementeerd. Hoewel we de gronden voor de beroepen, die momenteel door SAIA worden overwogen, begrijpen en waarderen, hebben de voortdurende dubbelzinnigheid rond de bijgewerkte normen en hun timing een negatieve invloed op de industrie en moet er een einde aan komen.”

“In overeenstemming met sectie 8.5 van ASC A9 – Beleidslijnen en procedures voor hoogwerkercomités voor de ontwikkeling van Amerikaanse nationale normen, verzoeken wij hierbij dat het ASC A92 hoofdcomité een briefstemming uitbrengt om de bovengenoemde normen uiterlijk op 1 maart 2020 van kracht te laten worden.”

“Verder, in het geval dat de uitgiftedatum van maart niet wordt nageleefd, overeenkomstig ANSI Essentiële eis Bijlage B: Procedures voor de ontwikkeling van een voorlopige Amerikaanse nationale norm (” ANS “) of een voorlopige wijziging van een ANS, eisen wij hierbij dat u onmiddellijk onder het gezag van de hierboven genoemde eis doorgaat om de bovengenoemde normen voorlopig effectief te maken met ingang van 1 maart 2020.”

“Ten slotte eisen we dat de SAIA en ANSI Board of Standards Review onmiddellijk actie ondernemen om nieuwe procedures vast te stellen en te implementeren om de timing en implementatievereisten voor elke nieuwe toekomstige norm beter te definiëren en de bijbehorende bezwaren op te lossen.”

De petitie is ondertekend door: Genie / Terex, JLG, Brent Hoover, Skanska, VS, Evulich and Associates, SEA, Association of Equipment Manufacturers (AEM) Associated Builders and Contractors (ABC).

Overig nieuws