Boels haalt € 1,6 miljard op voor Cramo deal

Boels heeft een convenantlening van € 1,61 miljard gelanceerd om de overname van Cramo te financieren.

Het voorgestelde bod omvat een onderhoudsconvenant dat vereist dat Boels de schulden houdt op minder dan 6.5 keer de kerninkomsten. Op het moment van het bod was dat getal ongeveer 3.8, dus analisten verwachten dat het weinig problemen zal opleveren.

De lening van € 1,611 met een gewaarborgde termijn vervalt in februari 2027, terwijl een andere lening met een kredietgarantie van € 200 miljoen vervroegd vervalt in augustus 2026.

De opbrengst van de leningen zal worden gebruikt om het aanbod voor Cramo te financieren en de huidige financiële schuld bij zowel Boels als Cramo te herfinancieren, evenals het betalen van transactiegerelateerde vergoedingen en kosten. Boels betaalde € 615 miljoen voor Cramo en erfde ook zijn € 376 miljoen rentedragende schulden.

Ook wordt verwacht dat het genereren van contant geld zal worden ondersteund door geplande verlagingen van de kapitaaluitgaven in de komende twee jaar tot ongeveer 20 procent van de omzet in vergelijking met 34 procent in 2018 en 29 procent in 2019, wat heeft bijgedragen aan het verminderen van de gemiddelde vlootleeftijd van de Boels-vloot tot 49 maanden.

Overig nieuws