LiuGong neemt Hertz China over

Herc heeft al zijn belangen in Hertz Equipment Rental China verkocht aan de Chinese kraan-, hoogwerker- en bouwmachinefabrikant LiuGong (Guangxi LiuGong Machinery).

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante overheidsinstanties in China en zal naar verwachting binnen twee maanden worden afgerond.

Herc’s chief executive, Larry Silber, zei: “De verkoop van ons bedrijf in China stelt ons in staat om ons beter te kunnen concentreren op de Noord-Amerikaanse markt. We zijn verheugd dat het bedrijf zal overstappen naar LiuGong, een leider in de bouwmachines en materiaal-verwerkingsindustrieën in China. Wij geloven dat LiuGong een aanzienlijk groeiplatform zal bieden voor het Hertz China-team. ”

LiuGong’s vice-president, Kevin Thieneman, voegde toe: “Voor bouwmachines is verhuur het grootste industriesegment in Europa en Noord-Amerika en zal naar verwachting een aanzienlijk deel van de industrie in China worden. Verhuur vertegenwoordigt al meer dan 90 procent van de industrie voor hoogwerkers in China. We zijn verheugd om een ​​bedrijf over te nemen dat wordt geleid door een ervaren team dat is getraind in de bedrijfsmethodiek van een van ‘s werelds meest toonaangevende verhuurbedrijven. Dankzij de Hertz China-activiteiten kunnen LiuGong en onze dealers de ontwikkeling van huuroplossingen versnellen, zowel in China als wereldwijd.”

Overig nieuws