Snorkel klaagt Instant UpRight aan

De Europese divisie van de Amerikaanse hoogwerkerfabrikant Snorkel heeft juridische stappen ondernomen tegen Instant Upright Ltd in Ierland wegens schending van een handelsmerklicentieovereenkomst, waardoor het merk UpRight op hoogwerkers kon worden gebruikt.

De procedure is aanhangig gemaakt voor het Ierse Hooggerechtshof, met een voorlopige hoorzitting gepland voor later deze week.

De zaak draait om een ​​licentieovereenkomst tussen Instant Upright Ltd en Tanfield Engineering Systems Ltd, die deel uitmaakte van de deal waarbij Tanfield in 2006 een hoogwerkerorganisatie van Instant Upright verwierf. Tanfield kocht het volgende jaar Snorkel en besloot in 2010 het gebruik van de naam UpRight te laten vallen ten gunste van het wereldwijde gebruik van het merk Snorkel.

Toen verwierf Don Ahern in 2013 51 procent van Snorkel en nam het bedrijf over van Tanfield met de optie om de rest van het bedrijf op een later tijdstip te kopen. Het bedrijf Snorkel genereerde de vereiste winst en cashflow.

Instant Upright verdedigt de procedure en stelt dat Snorkel het gebruik van de naam 10 jaar geleden heeft opgegeven toen het werd omgedoopt tot Snorkel en dat Instant Upright nu dezelfde Instant Upright-branding gebruikt op zijn low-level machines die het heeft gebruikt op aluminium torensystemen sinds 2007.

Overig nieuws