Berry Cranes breidt de verhuurvloot uit

ComputerComputer

Böcker draagt ​​de AK 52 vrachtwagenkraan over aan een al lang bestaande klant

Het Britse kraanverhuurbedrijf Berry Cranes heeft zich sinds 2000 sterk gevestigd in zowel de mobiele kraan- als de contractliftindustrie. In 2008 investeerde Berry Cranes voor het eerst in een Böcker-kraan. Ze ontvingen de eerste AK 32/1500 in Groot-Brittannië en erkenden meteen de voordelen van een aluminium lichtgewicht kraan voor hun eigen verhuurvloot.

Dit was een keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf en zette een trend in voor Böcker-kranen. Als pioniers in Groot-Brittannië brachten ze in 2010 de eerste AK 44/4000 het land in, gevolgd door een AK 35/3000 in 2012, nog een AK 36/4000 in 2014 en een AK 46/6000 in 2016. Het was dan ook onvermijdelijk dat Berry Cranes zou in 2019 de eerste AK 52 in het UK ontvangen, die uiteindelijk in januari 2019 werd opgeleverd.

Begin januari 2020 volgde de tweede AK 52, dit keer op een 4-assig chassis. Het grote voordeel van de 4-assige en voor Berry Cranes doorslaggevende reden voor de aankoop is dat deze nieuwe versie van de AK 52 dezelfde reikwijdtes haalt als de 3-assige met een kleinere steunbreedte en daardoor aanzienlijk minder plaatsruimte nodig heeft van operatie.

Met een maximaal laadvermogen van 12 ton, een verlengde lengte van 52 meter (opt. 55 meter) en ongelooflijke reeksen zet de vrachtwagenkraan AK 52 nieuwe normen in de vrachtwagencategorie van 26 ton als een 3-assige vrachtwagen en in de 32 ton vrachtwagen categorie als een 4-assige vrachtwagen. Op een hoogte tot 31 m tilt hij dus 3 t tot 17 m, en dankzij zijn kleine draaicirkel en de variabele stempels is hij zelfs bij gebruik in de meest krappe ruimtes flexibel. De 14 meter lange jib, die volledig hydraulisch uitschuifbaar is via kleurcontrole op afstand, kan tot 1 ton vasthouden, zelfs in horizontale of uitgeschoven positie. Dankzij zijn formidabele reikwijdte tot 45 m, opent de krachtpatser een enorm werkgebied en toont het zijn sterke punten, bijvoorbeeld bij gebruik in gebouwen met meerdere verdiepingen, industriële gebouwen, glas of gevelconstructies.

Dankzij het easy-lock systeem kan de kraan eenvoudig en snel zonder gereedschap worden omgebouwd tot hoogwerker. Het hoogwerkerplatform is uitschuifbaar tot 3.5m breed en heeft een hefvermogen van 600 Kg. Het zijdelinkse bereik met 600 Kg is 30 meter op een werkhoogte van 35 meter. Bij 100 Kg is het zijdelinkse bereik zelfs 36 meter. Bij gebruik als toegangsplatform onderscheidt de AK 52 zich door superieure veiligheid en nauwkeurige bediening. Permanente bewaking van de lading beschermt het platform tegen overbelasting. Het toegangsplatform kan vanaf de binnenkant van het platform worden bediend vanaf twee bedieningsstands, om een ​​optimaal overzicht van de werkomgeving te garanderen. De kleurenafstandsbediening met variabele positionering maakt fijn en veilig werken mogelijk, waarbij alle noodzakelijke gebruikersinformatie op het grote kleurendisplay wordt weergegeven.

Optioneel kan de kraan worden uitgerust met het slimme BöckerConnect-klantenportaal. Het biedt kraanbezitters online en realtime informatie over hun wagenpark, waarin alle relevante gegevens van de netwerkkranen in één oogopslag worden weergegeven. Na het persoonlijk inloggen krijgt de gebruiker een overzicht van de huidige status en de locatie van zijn kranen. Een gedetailleerd overzicht geeft de stamgegevens en de prestatiegegevens van elke kraan. Om het gebruik van de apparatuur in detail te bekijken en te evalueren, kunnen statistieken over de gebruikspatronen van de specifieke machines worden opgeroepen.

Overig nieuws