Kranpunkten gaat voor groen

ComputerComputer

Het Zweedse verhuurbedrijf Kranpunkten heeft 20 Ruthmann-hoogwerkers en Versalift-hoogwerkers besteld als onderdeel van haar streven naar een duurzamere vloot.

De order omvat een aantal 30 meter Ruthmann TB 300’s, evenals een 12,5 meter Versalift ETL-32-125 autohoogwerkers. Alle units zijn uitgerust met Euro 6-dieselmotoren met een lage emissie die HVO100 fossielvrije hernieuwbare diesel kunnen gebruiken, terwijl het bedrijf de impact op het klimaat blijft verminderen.

Er zijn zes autohoogwerkers en bestelwagens geleverd aan de depots van het bedrijf in Göteborg en Stockholm, en de resterende eenheden zullen het hele jaar door worden geleverd.

Rikard Jönsson, inkoopmanager bij Kranpunkten: “We zijn constant bezig om oudere machines en voertuigen te vervangen door modellen die voldoen aan de milieu- en bedrijfsvereisten van de markt. Met de nieuwe autohoogwerkers verhogen we het aantal voertuigen met emissieklasse Euro 6 en ontvangen we de nieuwste technologie in verbrandingsmotoren. De autohoogwerkers zullen ook worden aangedreven door fossiele-vrije brandstof, in overeenstemming met onze eerdere beslissing dat alle dieselaangedreven machines en voertuigen moeten worden bijgetankt met HVO100.”

Overig nieuws