Italiaanse verhuurbedrijven schalen terug

ComputerComputer

Italiaanse verhuurbedrijven hebben te maken met een sterke daling van de vraag naar apparatuur en verminderen hun activiteiten als gevolg van door de Italiaanse regering opgelegde beperkingen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Marco Prosperi, directeur van de Italiaanse verhuurvereniging Assodimi-Assonolo, benadrukt dat de situatie voortdurend in ontwikkeling is. Momenteel gelden de beperkingen echter alleen voor bepaalde soorten bedrijven, zoals winkels die non-foodproducten verkopen en persoonlijke diensten.

Bedrijven die diensten verlenen, inclusief bouwplaatsen, kunnen zelf open blijven – op voorwaarde dat ze een strikt protocol implementeren om besmetting te beperken.

Hoewel de meerderheid van de verhuurbedrijven heeft besloten open te blijven – slechts 14% heeft tot nu toe voor volledige sluiting gekozen – hebben de meeste bedrijven die open zijn gebleven hun activiteiten beperkt, waardoor sommige filialen en niet-hoofddiensten zijn gesloten.

Gemiddeld is de vraag naar huurmateriaal de afgelopen twee weken met circa 20% gedaald en met de tijd verder afgenomen. Verhuurbedrijven wachten nog steeds op het wetgevingsbesluit om te begrijpen welke belastingvoordelen kunnen worden ingevoerd.

Overig nieuws