26% omzetstijging voor Loxam

Loxam logo
ComputerComputer

De Franse internationale verhuurgroep Loxam heeft een jaar van sterke groei in omzet gerapporteerd, met een totale omzetstijging van 26 procent tot € 1,87 miljard voor het volledige jaar, voornamelijk dankzij de overname van Ramirent.

Het bedrijf verdeelt de inkomsten in drie categorieën: French General Rental, dat in totaal € 681,5 miljoen bedroeg – bijna vier procent meer dan het jaar. French Specialist Rental met 242,8 miljoen – een stijging van meer dan zes procent, en internationale inkomsten van € 947,2 miljoen, wat meer is dan 50 procent van de groepsinkomsten voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf en bijna 59 procent hoger dan in 2018.

De winst voor belastingen van de groep daalde met 26 procent tot € 81,3 miljoen, als gevolg van hogere rentekosten, waaronder eenmalige kosten van € 28 miljoen voor een in april betaalde premie en overbruggingsleningen voor de overname van Ramirent. Zonder die extra kosten zou de winst gelijk zijn gebleven. De winst voor rente en belasting was bijna 11 procent hoger dan het jaar tot € 235,3 miljoen.

In het vierde kwartaal stegen de inkomsten met 52 procent tot € 587 miljoen, bestaande uit France General Rental van € 174,6 miljoen net iets hoger dan in 2018, France Specialist Rentals met € 62,3 miljoen, een stijging van vijf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018, en International een omzet van € 350,4 miljoen, 127 procent hoger dan vorig jaar.

De bruto-investeringsuitgaven voor het jaar bedroegen € 383 miljoen, een daling van bijna 7,5 procent ten opzichte van 2018.

CEO Gérard Déprez zei: “2019 was een uitstekend jaar van transformatie voor de Loxam-groep. Dankzij de overname van Ramirent hebben we een pan-Europese leider in verhuur van apparatuur gecreëerd met aantrekkelijke posities op de belangrijkste Europese markten. De economische omstandigheden zijn het hele jaar door positief gebleven, waardoor de groep voor het vierde opeenvolgende jaar autonoom kan groeien. In Frankrijk zijn we verheugd de benchmark te hebben vastgesteld met een jaarlijkse organische groei van 4,5 procent in 2019 en een organische groei van drie jaar van 6,3 procent. ”

“Dankzij een strikt financieel beleid zijn we begonnen met het verminderen van onze schulden en genereerden een positieve vrije kasstroom. We zijn ook erg trots op onze vooruitgang bij de implementatie van ons MVO-beleid, aangezien we 75 procent van onze 20 doelen voor 2019 hebben bereikt. Onder deze doelen valt onder andere het aantal ongevallen van ons personeelsbestand nog verder terug te dringen, een ISO 45001 certificering die ons beleid op het gebied van gezondheid en veiligheid herziet en onze investering in apparatuur met lage broeikasgasemissies verhogen.”

Overig nieuws