MEC toont innovaties

ComputerComputer

MEC presenteerde vorige week een nieuwe telescoophoogwerker en een micro schaarhoogwerker op ConExpo.

De 34-J telescoophoogwerker met een hoogte van 12,2 m is een lichtgewicht, met een gewicht van 3.630 kg en compact, wat betekent dat er drie eenheden op een vrachtwagen van standaardformaat passen. Het idee is dat de machine een goedkoper alternatief biedt voor een standaard hoogwerker, aldus de fabrikant. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere ROI (return on investment).

Andere kenmerken zijn een 1,5 m jib, met een bewegingsbereik van 135 graden. Ook standaard is een 72 inch (1.82m) platform inclusief driezijdige instap met draaipoort, en een 4WD-aandrijving en oscillerende vooras, met ruw terrein banden. De prototype-eenheid op ConExpo bood een reikwijdte van 8 m, maar MEC zei te hopen dat dit zou worden uitgebreid met het productiemodel.

MEC presenteerde ook zijn Micro13-XD Micro19-XD (Xtra Deck) microschaar. Het gepatenteerde ontwerp op deze machines met werkhoogtes van 6 m en 7,6 m biedt letterlijk een 56 cm breed extra dek dat kan worden verhoogd tot 51 cm boven het platform. De rails aan drie zijden schuiven ook omhoog om te voldoen aan de Amerikaanse reguleringshoogte met een vierde zijwaarts bewegende rail, waardoor de bediener beide handen kan gebruiken.

Overig nieuws