Wijzigingen in management en branding bij Cramo

Cramo Logo
ComputerComputer

Cramo-directeur Leif Gustafsson en twee andere senior managers – financieel directeur Aku Rumpunen en senior vice-president fusies, overnames en bedrijfsontwikkeling Mika Kouhi – zullen het bedrijf verlaten.

Rumpunen is de CFO van Cramo sinds 2016, voorheen was hij Senior Vice President Group Business Control. Hij zal tot begin augustus aan boord blijven om een ​​vlotte overgang naar Boels – die de onderneming vorige maand overnam – te verzekeren en te helpen bij het schrappen van Cramo-aandelen.

Aku Rumpunen

Ville Halttunen heeft de functie van financieel directeur overgenomen en was eerder verantwoordelijk voor de business control-functie. Hij kwam bij Cramo in 2008, na bijna drie jaar bij PWC als associate auditor en daarna als M & A-analist.

Ville Halttunen

Gustafsson zei: “Ik wil Aku bedanken voor zijn vele bijdragen aan de ontwikkeling en versterking van Cramo. Hij was een sterke financiële leider door verschillende complexe transacties, zoals de gedeeltelijke splitsing die vorig jaar werd afgerond. Hij was een waardevol lid van ons groepsmanagementteam dat niet alleen heeft bijgedragen aan het versterken en ontwikkelen van onze financiële basis en processen, maar was ook een integraal onderdeel van de aanzienlijke groei en prestaties die Cramo de afgelopen jaren heeft behaald. Ik wens hem het allerbeste bij zijn toekomstige bezigheden.”

Mika Kouhi kwam in 2013 bij Cramo van het Duitse biofarmaceutische bedrijf Agennix en vertrekt medio april.

Mika Kouhi

“Mika was een drijvende kracht achter de vorming en uitvoering van de strategie van de Cramo-groep. Mika heeft centraal gestaan ​​bij de transformatie van het bedrijf door middel van diverse transacties en heeft onze teams geleid bij desinvesteringen, overnames en bij recente beursgerelateerde transacties. Ik heb altijd waardering gehad voor het bredere perspectief dat hij heeft ingenomen als lid van het groepsbeheer. Door zijn sterke commerciële achtergrond en technische kennis heeft hij een grote bijdrage geleverd aan onze verdere groei. Na zeven jaar bij Cramo begrijp ik dat Mika buiten het bedrijf op zoek wil naar nieuwe uitdagingen. Ik wil hem hartelijk bedanken voor deze tijd en wens hem het allerbeste ”, zei Gustafsson.

Leif Gustafsson werd eind 2015 benoemd tot chief executive en nam begin 2016 officieel de rol op zich. Hij heeft ontslag genomen om ‘andere kansen te benutten’.

Leif Gustafsson

Hij wordt vervangen door Martin Holmgren, momenteel senior vice-president van fleet management, hij werkt sinds 2003 bij Cramo en trad in 2009 toe tot het senior executive team.

Martin Holmgren

Gustafsson blijft tot begin augustus aan boord om te helpen met de integratieplannen. Over de beslissing zei hij: “Het was een voorrecht om deze organisatie te leiden. Nu Cramo aan haar volgende hoofdstuk begint als onderdeel van de Boels-organisatie, voelt de aangekondigde eigendomsoverdracht voor mij als een natuurlijk moment om het bedrijf te verlaten. Ik wil alle Cramo-medewerkers bedanken voor hun grote inspanningen die de basis zijn geweest van onze vele successen. Ik kijk er naar uit om de combinatie Boels en Cramo een echte Europese leider te zien worden.”

Boels CEO Pierre Boels voegt toe: “Ik ben dankbaar voor Leif’s bijdrage aan het creëren van een gecombineerde Boels-Cramo-organisatie. Ik begrijp echter zijn beslissing om af te treden om andere kansen te benutten. Ik dank hem voor zijn professionaliteit bij het ontwikkelen van Cramo. ”

Overig nieuws