Fabrikanten sluiten deuren door Covid-19

Kantoor en schoolKantoor en school

Een toenemend aantal hoogwerkerfabrikanten kondigt tijdelijke onderbrekingen van de productie aan omdat de effecten van het Covid-19-virus blijven groeien.

Italiaanse fabrikanten hadden zich grotendeels aangepast om aan de nieuwe realiteit het hoofd te bieden en hielden vanaf vorige week grotendeels de volledige productie in stand, maar de regering dwong zondag alles te veranderen, toen ze aankondigde dat alle bedrijven twee weken moesten sluiten. De meeste hebben, of implementeren, systemen om de continue levering van reserveonderdelen te garanderen.

Gisteren maakte Oshkosh ook bekend dat JLG haar fabrieken in de VS zal sluiten van maandag 30 maart tot en met maandag 13 april, terwijl Tadano Demag heeft gezegd dat het “de bedrijfsactiviteiten vanaf nu tot eind april zal beperken”.

In Frankrijk is ATN de nieuwste fabrikant die zal sluiten en tot het einde van de maand zal worden gesloten. Onderdelen en serviceactiviteiten zijn nog steeds beschikbaar via telefoon of e-mail. De nationale verhuurgroep Kiloutou heeft besloten het grootste deel van haar kantorennetwerk te sluiten, maar zal doorgaan met het leveren van essentiële uitrusting voor noodsituaties op het gebied van volksgezondheid en nutsvoorzieningen. De Duitse activiteiten blijven open.

Ook JCB, Haulotte, Klubb en Wacker Neuson hebben hun fabrieken voor minimaal twee weken gesloten. Anderen zullen dit voorbeeld waarschijnlijk volgen en sommigen zullen hun sluitingen mogelijk nog verder moeten verlengen.

Overig nieuws