Liebherr sluit fabriek Ehingen

ComputerComputer

Liebherr heeft de productie in zijn mobiele kraanfabriek Ehingen Mobile moeten stilleggen vanwege grote uitdagingen in de toeleveringsketen.

Als gevolg hiervan zal het bedrijf de fabriek gedurende twee weken sluiten van vrijdag 3 april tot maandag 20 april.

De sluiting van de fabriek is, zegt het bedrijf, volledig te wijten aan het feit dat onderdelen en componenten niet soepel genoeg binnenkomen van verschillende leveranciers, vanwege verplichte fabriekssluitingen in Italië, Frankrijk en andere gebieden, evenals vertragingen bij het transport over de Europese grenzen. Het bedrijf zegt dat het veel werk en een solide orderboek heeft, terwijl het in de fabriek al veilige werkmethoden heeft aangenomen waardoor het open kan blijven.

In een verklaring zei het bedrijf: “We sluiten productie- en productiegerelateerde gebieden in kalenderweken 15 en 16 in de Liebherr-fabriek in Ehingen. Dit is geen voorzorgsmaatregel van onze kant, maar vanwege een toeleveringsketen die niet langer betrouwbaar functioneert. Door veel grenssluitingen en vertragingen in het internationale goederenverkeer en door het stopzetten van de productie door leveranciers in Italië, Frankrijk of Zwitserland, stort de supply chain aan de leverancierskant steeds meer in. Dit betekent simpelweg dat we geen materiaal meer hebben voor de productie van de kranen.”

Het zegt verder: “We hebben de afgelopen weken al tal van voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze werknemers in dezelfde mate worden beschermd als in hun privéleven. Daartoe hebben we advies ingewonnen bij externe hygiënedeskundigen bijvoorbeeld voor de kantine. Daar bieden we al een week ‘lunch to go’ aan. Waar mogelijk hebben we scheidingen gemaakt om de minimale afstand te realiseren. Ook zorgen we ervoor dat kinderopvang beschikbaar is voor werknemers met kinderen.”

Een woordvoerder voegde toe: “We hebben een hoog achterstandsniveau, met het grootste deel van de jaarlijkse productie die al aan klanten is verkocht en tot nu toe hebben we geen grote daling in bestellingen of annuleringen gezien. Door de internationale situatie lopen leveringen aan klanten echter zeker vertraging op. ”

Overig nieuws