Eerste Gottwald voor Broekman

Kantoor en schoolKantoor en school

Het Nederlandse logistieke bedrijf Broekman Logistics heeft de eerste diesel-elektrische Gottwald G HMK 4406 Model 4 mobiele havenkraan in ontvangst genomen voor zijn terminal in de haven van Rotterdam.

De 100 ton zware G HMK 4406 kan met een hijssnelheid tot 90 meter per minuut zijn maximale capaciteit tot een straal van 46 meter brengen. Kenmerken omvatten LED-verlichting om het werkgebied van de kraan te verlichten, een hijshoogte-assistent en een functie voor het neerlaten aan de landzijde. Het zal worden gebruikt voor het behandelen van breakbulk en containers op de terminal.

Rob van Dijk, directeur operations bij Broekman Logistics: “We willen dat onze terminal zich continu ontwikkelt en groeit, samen met de ambities van onze klanten. Om ons voor te bereiden op de toekomst en nieuwe business op te bouwen, zijn we bereid te investeren in projecten, uitbreidingen en nieuwe apparatuur. We kozen voor Konecranes omdat we op zoek waren naar een krachtige kraan waarmee we grotere volumes konden verwerken.”

Overig nieuws