Skansa wil projecten draaiend houden

Kantoor en schoolKantoor en school

Skanska AB zei dat het haar ambitie is om de meeste van haar projecten draaiende te houden tijdens de COVID-19-crisis.

Jacob Birkeland, hoofd van Media Relations bij Skanska, geeft een globaal beeld van de bouwactiviteiten en zei dat het bedrijf aanvullende veiligheidsmaatregelen heeft geïmplementeerd voor zijn werknemers die op bouwplaatsen werken. Skanska is actief in de Scandinavische regio, het VK, de VS en Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

‘Deze voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om onze mensen te beschermen en de verspreiding van het virus te beperken. Meer specifiek werd begin maart een internationaal reisverbod ingevoerd, dat voor alle 35.000 werknemers gold.

“We hebben onze medewerkers gevraagd om bestaande vergaderingen te hosten via digitale samenwerkingstools. We hebben de noodzaak versterkt om goede hygiëne uit te oefenen, met name handen wassen, op alle bouwplaatsen in de hele Groep.

“Ten slotte hebben we collega’s die zelfs milde ziektesymptomen vertonen, gevraagd om thuis te blijven. Alles om onze werkomgevingen, kantoren en projectlocaties zo gezond mogelijk te houden. Bij Skanska werken we veilig of helemaal niet.”

Birkeland zei ook dat het afwachten is wat de langetermijnimpact zal zijn; “Maar verstedelijking is een sterke onderliggende drijvende kracht en ik ben ervan overtuigd dat infrastructuur, ziekenhuizen, scholen, woningen en groene kantoren de komende jaren nog nodig zullen zijn. We zullen onze bijgewerkte analyse en onze vooruitzichten voor de komende 12 maanden samen met ons rapport voor het eerste kwartaal verstrekken.”

Overig nieuws