Alimak meldt impact van COVID-19

In een verklaring die op 1 april werd gepubliceerd, benadrukte Alimak Group hoe COVID-19 de zaken heeft beïnvloed en kondigde het aan dat de Chinese organisatie weer volledig operationeel is en de normale capaciteit nadert.

Het bedrijf vervolgt: ‘Overheden over de hele wereld nemen aanzienlijke en toenemende maatregelen om de pandemie van COVID-19 in te dammen. De methoden om de pandemie aan te pakken verschillen van land tot land en nieuwe maatregelen worden van de ene op de andere dag geïmplementeerd. Maatregelen zijn onder meer het sluiten van bouwlocaties, het beperken van fabricageactiviteiten en onderhoudsactiviteiten. Klanten beperken ook, in verschillende mate, de toegang tot hun sites, en dit beperkt de verkoop van nieuwe apparatuur, maar ook installatie- en serviceactiviteiten.

“Dit heeft geleid tot snel veranderende marktomstandigheden en tot grotere onzekerheid. De Groep neemt aanzienlijke maatregelen, zowel op mondiaal als op lokaal niveau, om haar werknemers en bedrijven te beschermen, en volgt de effecten van de pandemie, zowel op korte als op lange termijn. De meeste productie- en assemblage-eenheden van Alimak Group hebben hun activiteiten kunnen voortzetten, maar vanwege overheidsbeperkingen is de productie momenteel stilgelegd of beperkt in Brazilië en Spanje en gedeeltelijk beperkt in andere landen.

“De verspreiding van COVID-19 van Azië naar Europa en Amerika zal daarom een ​​materiële impact hebben op de vraag en op de toeleveringsketen en zal de dienstverlening in het eerste kwartaal beperken. Alimak Group verwacht ook dat de uitdagende marktomstandigheden in ieder geval in het tweede kwartaal zullen heersen. Momenteel is het echter niet mogelijk de volledige financiële gevolgen van de pandemie voor Alimak Group te kwantificeren. ”

Overig nieuws