Mammoet concept wint competitie

Mammoet’s Conbit-divisie is uitgeroepen tot winnaar van de Schotse drijvende windtechnologie-acceleratiecompetitie vanwege het concept ‘modulair hefsysteem’.

Gefinancierd door de Schotse regering en gerund door het Carbon Trust’s Floating Wind Joint Industry Project – een consortium van 14 toonaangevende offshore windontwikkelaars – wil de wedstrijd technologie ontdekken om de industrie te helpen bij het overwinnen van belangrijke uitdagingen.

Het uitwisselen van componenten van zware windturbines op hoogte wordt over het algemeen beschouwd als de meest veeleisende uitdaging binnen offshore operaties, omdat golven en wind ervoor zorgen dat de basis van het kraanschip beweegt.

Het hefsysteem met dubbele giek van Mammoet Conbit is op de bovenkant van de turbine-motorgondel gemonteerd, waardoor het probleem is opgelost. Vanuit deze positie is het dan in staat om zware vervangende onderdelen veilig op te tillen en neer te laten over de achterkant van de turbine.

Het hijsconcept van Mammoet Conbit helpt bij het heffen en neerlaten van zware vervangende componenten op offshore windturbines

De overwinning biedt Conbit geld om te helpen bij het ontwikkelen van een volledig operationeel systeem dat het zal uitvoeren in overleg met eigenaren van windparken, ontwikkelaars en turbinefabrikanten. Het systeem van het bedrijf werd geprezen omdat het in staat was om ‘veilige en kosteneffectieve uitwisseling van grote offshore turbine-componenten te bieden wanneer drijvende funderingsconstructies bewegen als gevolg van golfbeweging’.

Bram van Oirschot, salesmanager van Conbit: “De markt lijkt klaar om de huidige praktijken voor het vervangen van zware componenten in windturbines aan te passen. De toenemende hoogte en gewichten vragen om een ​​andere bedrijfs- en onderhoudsaanpak, die minder afhankelijk is van grote kraanschepen en hefschepen. Conbit zet zich in om te investeren in een onderhoudssysteem dat de groeiende behoeften van offshore hernieuwbare energie ondersteunt en door de uitwisseling van componenten mogelijk te maken, zullen turbinefabrikanten kunnen profiteren van onze technologie. ”

Overig nieuws