Renta opent depot in Polen

Het Finse verhuurbedrijf Renta Group heeft zijn eerste depot geopend in Polen, in de stad Katowice, in het zuiden van het land.

De komende weken worden nog twee depots geopend, in Krakau en Wroclaw. Renta is van plan haar aanwezigheid in Polen uit te breiden

Kari Aulasmaa, CEO van Renta Group, zei: “De Poolse huurmarkt is aanzienlijk van omvang en is een van de grootste groeipotentialen in het Oostzeegebied, ons doelgebied.”

“Deze openingen in Polen tonen aan dat Renta, ondanks de veranderende economische omgeving, haar internationaliseringsstrategie uitvoert. Het is duidelijk dat we onze plannen moesten aanpassen aan de huidige situatie, maar de langetermijndoelstelling van de groep blijft hetzelfde – om een ​​van de toonaangevende bedrijven in de regio te worden.”

Renta Group heeft haar dochter Renta Sp. z o.o. in Polen in september vorig jaar opgezet met de bedoeling een belangrijke speler op de verhuurmarkt van het land te worden door een landelijk netwerk van depots op te bouwen.

De Poolse dochteronderneming van Renta zal de komende jaren andere verhuurbedrijven overnemen, met de ambitie om over een paar jaar minstens 20 depots te hebben.

Country Manager Tomasz Walawender zei: “We staan ​​aan het begin van onze reis samen met Renta Group en we zijn er erg enthousiast over, ondanks algemene problemen met de pandemie. Hoewel we niet veel geluk hebben met de timing, geloof ik dat ons zeer betrokken Poolse team, ondersteund door collega’s van de Scandinavische landen, de verwachtingen van de groep zal waarmaken. Deze openingen zijn slechts de eerste stap op weg om een belangrijk onderdeel te worden van het moderne verhuurbedrijf Renta Group.”

Overig nieuws