Terex lanceert Positive Attachment Lanyard

Terex Utilities heeft het Positive Attachment Lanyard (PAL) -waarschuwingsapparaat gelanceerd, dat de bediener en eventuele collega’s waarschuwt wanneer hun harnaskoord niet aan het ankerpunt is bevestigd bij het bedienen van een hoogwerker.

Het is nu als optie verkrijgbaar op het Terex-assortiment van Hi-Ranger TL-hoogwerkers en XTPro-boomtrimmertrucks.

Het PAL-apparaat is qua ontwerp vergelijkbaar met waarschuwingssystemen voor autogordels en is bedoeld om de kans te verkleinen dat een bediener de hoogwerker gebruikt voordat een veiligheidsharnas wordt bevestigd. Dit wordt bereikt met visuele en akoestische waarschuwingen wanneer de bedieningselementen in gebruik zijn en er geen koord is bevestigd aan het ankerpunt, maar het vergrendelt de bedieningselementen van de machine niet.

Het bedrijf test het product sinds eind 2018 en het is nu beschikbaar op nieuwe machines en kan ook worden besteld als retrofitset.

Marketingdirecteur Joe Caywood zei: “PAL is een ander hulpmiddel om veilig werken te ondersteunen. Terex Utilities heeft een geschiedenis van baanbrekende innovaties in de utiliteitsmarkt en het PAL-apparaat is zo’n voorbeeld. Als we met klanten spraken, antwoordden ze dat het meestal een eerlijke fout is als een werknemer het koord niet bevestigt. De arbeider concentreerde zich op het werk en vergat het gewoon. We hopen dat het PAL-apparaat beschouwd wordt als een vriendelijke herinnering. Het is er om veilige werkmethoden te promoten.”

Overig nieuws